RapidkL

RapidkL

Wednesday, May 27, 2009

Mogok Lapor Ker..

Mogok lapar pd fahaman kita adalah org yg membuat bantahan pd sesuatu perkara dan menahan berlapar serta duduk di satu tempat utk tempoh² tertentu..

Biasanye terjadi di penjara² & luar negara shj..

Tp yg terjadi di Perak adalah mogok lapar pd nama sje.

Mereka berhimpun beramai² (nmpk mcm ade kesungguhan)

Dpn org ramai, dpn media, dpn polis beriya² dorg buat mogok lapar konon² nk nmpk bersungguh la

Padahal bile blk rumah tutuh mkn gak, plak tu tmpt berhimpun tu lengang plak waktu mlm.. Kah kah kah..

Ini worang cakap saja talak serupa bikin..

Lupakan je la niat nk mogok lapor tu. Baik mogok kenyang lg bagus~

Tuesday, May 26, 2009

Parti Komunis Malaya

Ape kejadahnya hamlau² ni sibuk mintak Chin Peng dibenarkan masuk ke M’sia semula?

Perlu ker Chin Peng yg merupakan pemimpin Parti Komunis Malaya (PKM) dibenarkan masuk ke M’sia utk habiskan sisa² idop dia?

Jgn la terlalu bermurah hati & kasihan kan si penjahanam dan pengkhianat negara tu. Terbaru, Pengerusi Gerakan Pulau Pinang Datuk Dr. Teng Hock Nan buat ‘permintaan’ bodo ni.

Adakah Gerakan sengaja bermain dgn api atau sengaja membutakan diri dgn fakta² sejarah semata² utk kepentingan peribadi atau politik. Pd fikiran aku, keluarkan sje Gerakan ni dr BN, dah mcm duri dalam daging.

Kita bukan mahu mainkan sentimen perkauman tp semangat patriotisme. Rata² bole menilai tindakan² PKM yg pernah membunuh beribu² nyawa rakyat negara ni termasuk nyawa anggota keselamatan ATM yg berjuang mempertahankan negara.

Skg pun masih ada lagi anggota² yg sedang sengsara mengharungi sisa² idop mereka menanggung kecederaan semasa bertempur dgn PKM. Ada yg lumpuh, cacat anggota badan dan lain².

There’s no reason to bring him back to M’sia!!

Jika si Chin Peng ni dibawa masuk, semakin terhiris la perasaan anggota ATM dan keluarga yg kehilangan org tersayang di tangan PKM. Perasaan hancur lebur dek memikirkan perjuangan menentang PKM dan musuh² negara adalah sia².

Kemungkinan jika Chin Peng dibawa masuk adalah penularan ‘wabak’ komunisme di kalangan rakyat yg ‘buta sejarah’ khususnya. Tidak semua rakyat dlm negara ni sengaja ‘buta sejarah’ tp ada segelintirnya shj.

Bygkan jika semangat komunisme di M’sia dilaung²kan oleh anak² Melayu suatu ari nanti akibat dr kurangnya pahaman mengenai sejarah negara akibat sebaran maklumat yg sengaja diputarbelitkan oleh org² yg mahu diri mereka kelihatan bangang sejarah. Apa tindakan kita pd masa tu?

Tuesday, May 12, 2009

Mengenali Mereka

Aku rs entry kali takde org penah post lg kot. Ini adalah beberapa kajian aku selama 2 ari berpikir. Berikut senarai jenis² pemberi komen & blogger yg patot korg kenali :


a) Anonymous = Org mcmni dikenali sbg org penakot. Paling ramai skali rsnye. Kategorinya ialah baling batu sorok tgn. Suke memaki hamun atau memuji dan menyokong tuan blog tak tentu pasal tp identitinya tak mahu dikenali. Sehinggakan tuan blog pun takleh nk trace sape dia ni. Kemungkinan anonymous tu adalah tuan blog tu sdr pun ye gak hehe..


b) Id tanpa link = Org mcmni ramai. Kategorinya adalah pengkomen upahan. Sedia berkhidmat utk diri sendiri asalkan hati puas dpt komen kt blog org. Nama² femes yg akan diletakkan ialah Karim / Samad / Cuba Teka / Bapak Kau / Mak Kau / Najib / Pak Lah dll


c) Id link ke web rasmi = Hah org mcmni kurang skit tp mgkin lepas pendedahan ni makin ramai kot. Ini kategori lembu punya susu, sapi dpt nama. Dia komen positif & negatif tp bile click nama dia terus link kt website² rasmi kerajaan & ape² je la. Suke suki je. Mmg sah la org ni takde blog.


d) Id Blogger penakot = Org mcmni aku biase dpt komennye. Dikategorikan sbg berani² takot. Dia komen kt blog kita pedas² tp bile kita nk usha blog dia sengaja dia securekan @ blockkan. Org yg dikhaskan sje bole usha blog dia atau komen entry dia. Tak adil sungguh sama mcm keadilan.


e) Id Blogger berani kot = Jenis ni mmg ade. Kategorinya ialah pelakon terbaik. Dia syok dok puji² & kutuk entry² dlm blog kita tp bile usha blog dia, dia tulih cite yg takde kene mengene lgsg dgn hal ehwal yg dia komen cthnya psl politik. Kalo dlm bhs kurang pandainya ialah ’..budak² baru nak up (berjinak²)..’ – baru nk kenal dunia..


f) Id Blogger berani mati = Org mcmni mmg ramai. Bole dikategorikan sbg berani kerana benar takot kerana salah. Sbb rata²nya berani openkan blog pd public utk dibaca & dikomen. Kdg² ada gak rs risau dgn entry² baru dipostkan kt blog tp memandangkn blog adalah luahan rasa peribadi tuan blog maka suke ati lahkan selagi tak mengganggu gugat keamanan negara dan blom kene tahan polis.

Blog dorg ni lah paling byk sambutan dan tak kurang juga ada blognye dihentam dan dipuji pengkritik tak

didendang.



*kalo nk tmbh tu silakan la.

Thursday, May 7, 2009

Hapuskan Golongan Ini

Aku Marah
Aku Sakit Hati
Aku Benci
Aku Meluat
Aku Menyampah..

Semua ni gara² si celaka durjana yg mahu amek jln singkat utk senang. Aku paling benci skali bile org yg suke amek kesempatan pd org yg lemah.

2 kes dlm ms 2 hari. Dua² kes melibatkan kematian mangsa. Kelmarin di Johor & semalam di Kelantan plak. Sial betolla peragut skg ni. Kalo aku dpt mmg nahas aku kejekan si peragut² ni.

Mmg patotla aku tgk dlm video² kt youtube peragut kene belasah teruk dgn org ramai. Ada yg kene belasah smpai nyawa² ikan. Org ramai mmg paling benci kalo berlaku jenayah ragut ni dan ada yg akan ambil kesempatan membelasah si peragut pula. Kalo aku ade dlm kete ms kejadian ragut pun, aku akan langgar si peragut tu berulang² kali. Pastu baru serah pd Polis.

Kita tau mungkin faktor yg menyebabkan si peragut bertindak demikian atas 2 faktor -

1- Diri sendiri
2- Keluarga

Diri sendiri tu mungkin dia ketagih sesuatu ker spt ganja & dadah atau lain².
Mungkin faktor keluarga pun ye gak. Latar belakang famili yg susah dll.

Kalo takde duit skali pun cari la jln yg elok. Cari sumber yg halal dan baik. Bukan dgn cara meragut dan menyebabkan kematian. Mungkin niat dia nk meragut sje dan tak tau perkara gitu akan menyebabkan kematian mangsa tp sebaiknye cari la alternatif lain selain dr meragut.

Sesama la kita membanteras jenayah ragut ni. Kalo anda mampu menolong dan tidak merbahayakan nyawa anda & org lain adalah dialu²kan. Jika tidak sila hubungi Polis @ RakanCorp.

Jenayah Tanggungjawab Kita Bersama !!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...