PM

 photo IMG-20140720-WA0036.jpg

Wednesday, November 25, 2009

Formula Najib


Harap² formula Najib ni berkesan utk MCA
hehe..


Sumber : NST - Lat

Sunday, November 22, 2009

Tak Kenang Dek Untung



Ini hal budak bernama Namewee, bdk kurang ajar yg penah dlu nyaris² dicampak ke laut. Dlu buat taik nyanyi lagu Negaraku versi kepala otak gile dia Negarakuku. Pastu menangis² mintak maaf. Skg buat taik lagi kutuk TNB.

Korang tgk sdr video ni dan tentukan sape yg salah.

Bagi aku yg bersalah dlm video ni dua² pihak.
Satu pihak datang menyerang, lepaskan geram dan satu pihak lg menuding sana sini.

Mmg ada rasionalnya apabila pegawai TNB yg bertugas menjawab apa yg berlaku bukannya 'shut down' tp yg berlaku adalah 'break down'. Yg mangkok ni plak tak paham² bahasa. Kalo dh terjadi 'break down', time bile plak nk letak notis dlm paper !!

Of kos lah semua org byr bil elektrik tp kdg² kalo perkara yg di luar dugaan berlaku nk buat mcmne kan. Aku sdr pun dh biasa kene gini, pernah dlu aku nk siapkan last kopek keje² assignment tibe² 'tap' letrik terpadam. Mencarut of kos la tp tak bising pun sampai pegi serang pejabat TNB dan marah² org. Marah mmg la marah tp bende nk jadi, pendamkanlah marah tu.

Perkara yg paling penting adalah kenapa bende sebegini perlu direkodkan dlm video kamera dan diuploadkan dlm youtube. Apa tujuannya upload ke dalam youtube?

Sengaja mahu memalukan pihak TNB ker atau dgn sengaja menampakkan TNB tidak buat keje atau nak kasi tau 1 dunia yg selama ini elektrik yg dibekalkan TNB pd dia sentiasa terpadam² ??

Ataupun dia sengaja nk mencarik populariti murahan??

Cadangan aku pd TNB :
- putuskan terus sambungan elektrik ke rumah bdk ni.

Dah la marah² then mencarut² pd org TNB pastu upload plak video ni kasi 1 dunia tgk. Pihak berkuasa kene amek tindakan atas apa yg berlaku ni. Jgn tunggu, menung dan lihat !!

Sunday, November 15, 2009


Ari Jumaat mlm aritu, aku pegila nonton wyg film 2012 ni wif my opis mate~

Pd asalnye mmg aku tak minat nk tgk film ni tp bile tau ade kwn² opis yg tak brape aku kenali pun turut join so aku decide join la skali. Sbb sje nk kenalan dgn org² ni lebey lanjut coz lebey ramai kita kenal lg bagus connection kita dgn org ramai hehe.. Mgkin salah satu sbbnye aku suke berkawan kot~

Hakikat sbenanye aku sdr tak brape suke tgk cite² gini sbb dikatakan film ni menceritakan mcmne saat² kehancuran bumi pd suatu ari nnt. Kiranya mcmne kiamat tu berlakulah.

Of kos kita semua tau, motif mat salleh buat film gini adalah kerana duit je dlm ms yg sama mereka cuba menyebarkan dakyah² yahudi yg penuh dgn penipuan dan kesesatan. Samada benar² terjadi atau tak pd 2012 tu kita sdr tak tau. Tp yg pastinye kita sbg org Islam wajib percaya pd salah 1 daripada 6 rukun iman iaitu Beriman Kpd Hari Akhirat.

Mat salleh ni cuba yakinkan penduduk dunia bhw masih ada kehidupan lg di dunia selepas kiamat. Semua yg diceritakan adalah perkara² yg berlawanan dgn hukum² ALLAH yg spt mana kita tau pd hari kiamat tiada siapa yg selamat & bole idup dari kejadian tersebut. Kemudian manusia akan dibangkitkan semula dan berhimpun di padang masyar utk dihitung segala amalannya di dunia.

Kononnya dlu kecoh² manusia akan cuba idop selepas kiamat dgn naik kapal angkasa ke planet marikh. Then now film 2012, buat yakinkan dgn mmbuat kapal @ bahtera yg besar kononnya plak bumi akan dilimpahi dgn air (sori aku spoiled kan cite 2012 hehe). Dh mcm cite Nabi Noh pulak kan.

Ada kwn yg bertanya film 2012 ni best ker?

Bg aku citenye takde yg istimewa pun, kepuasannye mcm menonton film Transformers atau Ironman je~
Sekadar menonton dan meneliti maksud film ni dgn lebey mendalam takde salahnya cuma jgnlah ditonton utk mempercayai dan membenarkan apa yg cuba disampaikan kerana dikhuatiri bole berlaku unsur² khurafat nnt.

Yg dewasa cubalah awasi yg muda supaya tidak terpengaruh dgn film² begini.

Sabda Nabi Muhammad S.A.W :
"Aku telah tinggalkan kamu 2 perkara selama mana kamu berpegang teguh dengannya, tidak akan sesat selama-lamanya iaitu al-Quran dan sunnahku"

*ini pandangan aku je, pandangan korang mgkin berlainan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...