Wednesday, May 2, 2012

Kenyataan Bodoh Dari Puak Pembangkang

Ini antara screen capture yang saya dapati dari laman Facebook puak pembangkang. Lihat di bawah.


Tertera ayat tersebut berbunyik begini.

"Inilah dia Polis malaysia. bila pendemo seorang mereka berani beramai-ramai. tapi bila pendemo ramai lari macam tikus mondok. macam bapok jual jubur, macam pondan kena kejar, macam semaun cari lumpur, macam najib tak mahu debat.."

Begitulah ayat yang dibunyikan oleh puak² bodoh ini. Mengapa saya kata mereka bodoh, bawah ini jawapannya.

Langkah² Polis mengawal keadaan perusuh ketika itu.

1. Barisan Hadapan - mengawal halangan dan hadangan. tidak mengambil apa² tindakan kepada perusuh². (sebab tu dlm gambar nampak macam melarikan diri tetapi sebenarnya itu adalah arahan berundur)

2. Apabila sampai di Barisan Kedua iaitu unit FRU. Unit ini akan mengambil tindakan mengawal keadaan (kawal Dataran Merdeka) daripada dicerobohi oleh perusuh². Tindakan yang diambil adalah memecahkan kumpulan perusuh yang gagal mengikut arahan bersurai daripada pihak Polis.

Kegagalan bersurai tersebut diambil alih dengan tindakan menembak gas pemedih mata dan water cannon sebagai langkah awal meleraikan perusuh.

Itu adalah langkah awal pihak PDRM meleraikan perusuh daripada mencerobohi Dataran Merdeka.

3. Ini barisan terakhir iaitu, Unit Anti Rusuhan @ Unit Tindakan Khas, PDRM. Lihat gambar di bawah.


Kesimpulannya

COUNTER TERRORIST WIN



Twitter : @REZQEENHILL
BBM : 23C29857
Email : reezqeenos@gmail.com
 

2 comments:

  1. Yang tukang komen tu yang bahlol !!! jenis manusia hipokrit.. bila dia susah an nak bantuan, tahu pulak buat muka 5 sen pi mintak tolong polis! tak usah di hiraukan i pecacai ni punya komen ... dah tentu dia ni penyokong sundalan anwar berahi and geng... jenis pelingkup bangsa dan negara.

    ReplyDelete
  2. Kesimpulannya : Perusuh memang bodoh, tk dpt fikir mana betul mana salah....


    Jebat Melaka

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

BAJU SEA GAMES 2017

BAJU SEA GAMES 2017
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...