Tuesday, May 22, 2012

Penting Laluan & Parking Trafik Sepanjang Event @HariBelia2012 @BeeAntBlues

Anda merupakan antara jutaan belia yang PASTI akan hadir mulai esok sehingga ke hari ahad ini. Tapi masih lagi belum membuat keputusan bilakah masanya. Mengapa? Tak tahu jalan ke Putrajaya?

Meh sini saya tunjukkan secara rambang direction pembaca sekalian.

Warna merah jambu tu tapak Hari Belia Negara 2012 dan yang warna biru cair tu air tasik. So air tasik tu takda kene mengena dengan pembaca la kot.

Dah sampai Putrajaya, mana pulak nak cari parking? Klik sini kejap untuk melihat di mana lokasi parking atau boleh tengok rajah di bawah ni.

Seperti diketahui, warna biru cair tu air tasik. So memang takda kena mengena dengan pembaca. Warna biru gelap tu, tempat² cadangan untuk meletakkan kenderaan.

Dah selesai parking, siap stereng lock barulah perasan tempat pameran dan aktiviti tu jauh lagi rupanya.

Jangan bimbang, untuk ke lokasi, anda perlu menaiki shuttle bas yang telah disediakan penganjur. Kalo rasa macam dekat sangat dengan lokasi pameran tu tak payahlah naik bas hehe.

Hah ni pula laluan bas dan trem. Color merah tu laluan bas dari arah parking² yang disebut kat atas tadi tu. Bintik² biru tu pula laluan trem.

Apa kejadahnya bende trem tu? 
Trem tu macam keretapi yang bergerak sepanjang masa event berlangsung. Tujuannya, untuk para pengunjung yang datang dan mahu ke sana sini dengan mudah. Ye la kan, kawasan tu 6 kilometer panjangnya. Mahu tak kurus berjalan jauh² gitu.

Dah alang² berada di HBN, Putrajaya. Jangan lupa singgah kejap di booth Bee Ant Blues. Macam² ada, best woooo~


Jangan lepaskan peluang ni. Rugi lah tak mai tengok, banyak aktiviti ada lah untuk belia². Siapa nak bagi peluang begini kalo bukan kerajaan. Nak harapkan Anwar Ibrahim? Baik dia recruit belia jadi perusuh.



So adakah pembaca sekalian sudah mendapatkan info yang cukup untuk Hari Belia 2012 ini?

Masih mahu lagi info² mengenai HBN 2012, sila klik pautan di bawah.




Jom join Facebook Hari Belia Negara 2012




Jangan lupa follow Twitter Hari Belia Negara 2012




Maklumat lanjut, jom tengok website Hari Belia Negara 2012



Twitter : @REZQEENHILL
BBM : 23C29857
Email : reezqeenos@gmail.com

No comments:

Post a Comment

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

BAJU SEA GAMES 2017

BAJU SEA GAMES 2017
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...