Monday, October 1, 2012

#Bajet2013 : Kakitangan Awam Dihina Kerana Bajet

Selepas DS @NajibRazak mengumumkan bonus untuk kakitangan kerajaan, as per Budget 2013, ramai penyokong - penyokong pembangkang yang berbangsa Cina mula mengkritik dan menghina kakitangan kerajaan contohnya seperti pemalas dan tidak deserve bonus 15 bulan yang diberi oleh DS Najib. Gambar dibawah adalah komen - komen penyokong pembangkang dalam beberapa portal pro - pembangkang seperti The Malaysian Insider dll :


Selain itu, biasalah yang dok kena kutuk dan hina ni kakitangan kerajaan yang beragama Islam/Melayu. Lagi gambar - gambar di bawah:


Baru dapat kuasa sikit dah pandai nak hina kakitangan kerajaan. Ada pulak komen tu x sabar nak lay off 20 - 30% kakitangan kerajaan bila dapat kuasa. Bagus lah, yang majority pun orang melayu.

Kita ni dah lama berkuasa tapi x pernah nak hina - hina bangsa lain, top ten paling kaya pun 8 daripada nya orang Cina, lagi x pernah satisfied. So, masing - masing decide nak masa depan negara yang macam mana.

Chow!

Sumber : KL Chronicle


3 comments:

  1. Binatang2 tu sebenar dengki, dia org tak dpt kije dgn kerajaan.
    Kalu mereka dgn gomen dh tentu sama gak tebiatnya.

    ReplyDelete
  2. Pegawai dan kakitangan kerajaan yang sokong dan yang like DAP tu sedarlah diri., andalah sebenarnya apa yang dimaksudkan oleh mangkok2 ayun PR komen tu kerana anda membuang masa memberi ruang dan peluang cauvanist ni mengata anda!!!!

    ReplyDelete
  3. Bukan dia orang tak dapat kerja gomen.. dia orang yang tak nak mintak kerja gomen.. alasan gaji kecik... la nie gaji gomen dah naik.. nak mintak umur lak dah lanjut... tu yang frust semacam tu...



    shah muar,

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...