Wednesday, October 24, 2012

Inilah SEBAB nya AES Diperlukan @PDRMsia

Saya tak nak cakap banyak pasal kamera AES yang sedang hangat diperkatakan hari ini tapi secara logikalnya dan mentalitinya saya menyokong penggunaan kamera AES walaupun ia dikatakan merbahayakan keselamatan pemandu apabila terkena flash kamera.

Lihat di sini, satu contoh mengapa perlunya kamera AES.Para pembaca mungkin beranggapan lelaki dalam video di atas sebagai seorang yang pakar dalam fizik tetapi sebaliknya kita tak tau apa yang dia kelentong seorang anggota Polis trafik yang gagal menyamannya kerana kekurangan ilmu pengetahuan dalam bidang tersebut.

Bayangkanlah kalo setiap kejadian langgar lampu trafik lite dikatakan 0.05% lampu tersebut bertukar dari hijau - kuning - merah, apa yang Polis Trafik tu boleh buktikan selepas itu. Padahal kalo diikutkan undang² jalan raya seperti di bawah ini.


Jika alasan yang digunakan bimbang keselamatan pemandu @ kereta belakang tu adalah logik sikit tapi secara dasarnya pasti pemandu di belakang sudah bersedia memperlahankan kenderaan kerana kedudukan lampu isyarat yang terletak tinggi bukannya serendah kepala lutut.

Kecuali lah lampu isyarat di sana seperti di bawah ni, barulah boleh dikategorikan sebagai tak perasan, kompius, 0.05% lampu bertukar dan lain² lah.


Lebih memalukan ialah video tersebut turut disenaraikan sebagai pilihan Code10 (minyak rambut).

Meh baca pasal perkara positip pasal AES, klik sini.

2 comments:

  1. bangang punya india

    ReplyDelete
  2. exsen dia blajar fizik..org minta lesen bagi saja...nak bagi explain G la court..

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...