Tuesday, October 23, 2012

@n_izzah Ketaq Lutut Lawannya @RajaNongChik Di Lembah Pantai


Datuk Seri Shahrizat Abd Jalil sudah bersuara semalam untuk membawa usul Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Raja Nong Chik sebagai calon Parlimen Lembah Pantai pada PRU 13 akan datang.

Soalnya, adakah Nurul Izzah berani mempertahankan kerusi Parlimen tersebut ataupun Nurul Izzah akan angkat kaki lari ke Parlimen yang lebih selamat untuk dirinya. Dengar ura², Nurul Izzah akan bertanding di kerusi PAS sebelum ini iaitu di Titiwangsa. Sama ada benar ataupun tidak dakwaan tersebut, nanti saya akan keluarkan berita mengenai kebenaran dakwaan tu. 

Adakah kekuatan jentera 'import' Nurul Izzah sudah menyamai kekuatan jentera BN di Lembah Pantai hari ini? Atau,

Nurul Izzah sudah mula menjahit bendera putih dan akan dikibarkan di Lembah Pantai nanti? 

KUALA LUMPUR - Ketua Wanita Umno Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil hari ini menyatakan sokongan terhadap Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin sebagai calon Barisan Nasional (BN) untuk kerusi Parlimen Lembah Pantai pada pilihan raya umum ke-13 yang akan diadakan tidak lama lagi.

Bekas anggota Parlimen Lembah Pantai itu berkata tiada siapa yang lebih layak selain Raja Nong Chik yang juga anggota Majlis Tertinggi Umno kerana kerja kerasnya di kawasan Parlimen Lembah Pantai selama ini.

Bekas Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Kebajikan Masyarakat itu juga berkata: “Sebenarnya saya telah menyokong Datuk Raja (Nong Chik) sejak tiga tahun yang lalu, cuma hari ini saya umumkan.

“Ini kerana Datuk Raja Nong Chik telah bersama saya selama 15 tahun ketika saya menjadi ahli parlimen Lembah Pantai selama tiga penggal,” katanya pada sidang akhbar di sini hari ini. Raja Nong Chik yang juga Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar turut hadir pada sidang akhbar itu.

Raja Nong Chik berkata hubungan beliau dengan Shahrizat tidak pernah putus walaupun terdapat dakwaan bahawa beliau menjadi punca karier politik Shahrizat berakhir.

“Semasa dalam kabinet, saya duduk sebelah menyebelah dengan Shahrizat. Saya akui kadang-kadang saya ada perbezaan pendapat, tapi saya tidak pernah bergaduh dengan Datuk Seri.

“Sebenarnya yang nak sangat kami gaduh cuma pembangkang, mereka seboleh-boleh mahu Umno berpecah supaya mereka menang dengan mudah. Kalau parti Umno ini bersatu padu, mustahil mereka akan dapat menang,”
katanya.

Sementara itu, Shahrizat juga menuntut Nurul Izzah menunaikan janji untuk memberikan elaun saraan dari RM600 hingga RM1,500 kepada suri rumah jika menang pilihan raya umum 2008.

“Semasa kempen 2008, beliau menjanjikan elaun saraan kepada suri rumah, sekarang sudah empat tahun, mana dia janji-janji mereka?

“Ternyata ini adalah janji kosong mereka, asalkan mereka dapat menang pilihan raya, mereka tidak lagi mempedulikan rakyat,”
katanya. - Bernama


3 comments:

  1. si Nurul ni hapa pun tak buat kat Lembah Pantai. dia cuma pandai ambik kredit atas usaha orang lain.terutama usaha datuk nong chik. so Nurul jijah kau dengan bapak kau dengan emak kau patutnya dah lama dibakul sampahkan. kau kan dah banyak duit. duit kau berjuta kat bank israel tu. kau duduk jer israel tu pasal bapak bangsat kau tu kawan baik yahudi-yahudi laknat tu.kau tukar jer nama jadi no rule eezaqial ephraim.sedap nama yahudi laknat ni aku bagi kat kau.berambus kau for good. mampos pun ada aku kesah. lagi suka ada

    ReplyDelete
  2. Mungkin perempuan PKR dari Lembah Pantai ini sudah ada perhubungan seks dengan bapanya sipeliwat semasa dia kecil lagi. Kalau tidak kenapa dia terlalu sangat membela bapanya? Bukankah si ibunya Wan Azizah yang patut membela laki dia?

    ReplyDelete
  3. nurul jangan takut!COGANKATA LAWAN TETAP LAWAN MESTI DIBUKTIKAN.jangan lari cari tempat selamat.buktikan bahawa anda disenangi oleh pengundi anda.jika anda lari penganti anda mungkin tak sanggup memikul beban yg anda tinggalkan.

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...