Tuesday, November 20, 2012

Doa Hancur Akan Berbalik Pada PAS Ker? #TolakPR

Islam itu indah..

Islam mengajar umatnya berbuat baik dan sentiasa mendoakan kebaikan untuk orang lain. Tetapi lain pula halnya dengan Islam PAS..

Tok guru mereka yang berserban besar di kepala mempunyai fahaman Islam yang berbeza..

Mereka sanggup mendoakan kehancuran sesama Islam,

Kusyuk berdoa untuk hancurkan umat sesama Islam

Zalimkah UMNO membantu jutaan rakyat Malaysia yang masih perlukan bantuan?
Zalimkah UMNO membantu rakyat Palestin yang diserang?
Zalimkah UMNO mendamaikan dua puak yang bertelagah di Filipina?
Zalimkah UMNO membantu rakyat yang ditindas oleh DAPig?
Zalimkah UMNO memberi pekerjaan dan kehidupan kepada lebih berjuta rakyat Malaysia dari dulu hingga sekarang termasuklah Indonesia, India, Bangladesh, Myanmar juga Nepal? 


UMNO hanya zalim dimata PAS kerana matlamat PAS hanya untuk berkuasa.....

Kata Imam al-Barbahari r.h [w.329 H] di dalam karangannya yang sangat berharga: (Syarhus Sunnah):

“Jika kamu melihat seseorang mendoakan kecelakaan untuk pemerintah maka ketahuilah bahawa dia seorang Ahli Bidaah, sedangkan jika engkau melihat seseorang mendoakan kebaikan untuk pemerintah maka ketahuilah dia seorang Ahli Sunnah –insyaAllah-”.Tak susah nak kenal samada jemaah itu pejuang atau pengkhianat Islam. Jom kita lihat antara ciri PAS.

PAS restu agenda untuk memurtadkan umat Islam..
PAS draf hudud tapi byk hukum mengarut & memalukan Islam.
PAS puluhan tahun jaja negara Islam hingga berpecah umat Islam rupanya tipu belaka.
Pada 18/12/09 Pas tandatangan Perjanjian Persefahaman Pakatan Pembangkang.

Kesimpulannya Pas itu musuh dlm selimut lebih tepatnya pengkhianat Islam.


2 comments:

 1. mereka kumpulan yg menjijikkan dan hina dari seekor babi. aku harap doa ini berbalik kepada setiap orang yg mengaminkannya. sudah dapat dilihat apa yg terjadi kepada mereka---perangai lebih buruk dari orang kafir hati lebih hitam dari hati orang yahudi

  ReplyDelete
 2. Doa hancur Umno demi selamatkan agama dan negara

  Tok Janggut,

  Pada mulanya tersentak juga penulis apabila membaca kenyataan beberapa pihak akan doa yang dibaca dalam solat hajat anjuran PAS di Kelantan baru-baru ini. Antara yang didoakan ialah minta agar Allah tumbang dan hancurkan Umno kerana kezaliman yang lakukan sudah sampai ke kemuncaknya tanpa boleh dinasihat atau sudah tidak nampak tanda-tanda yang Umno ini akan insaf dan kembali ke jalan Allah dan Rasul.

  Tidak timbul PAS mendoakan kehancuran kepada saudara seagama denganya. PAS hanya berdoa terhadap orang yang zalim dan PAS adalah golongan yang dizalimi dan ditindas selama ini. Bukankah Nabi pernah bersabda “takutilah kamu akan doa orang yang dizalimi kerana doa mereka tidak ada hijab dengan Allah”. Hal ini bermakna jika kita dizalimi, kita boleh berdoa kepada Allah untuk dihancurkan golongan zalim itu demi untuk keamanan, keselamatan dan kemakmuran kita.

  Islam tidak pernah membenarkan kita melakukan kezaliaman sesama sendiri hatta dengan orang bukan Islam pun kita dilarang melakukan kezaliman. Tetapi Umno tidak peduli semua itu, apatah lagi mereka sentiasa dibela dan dipertahankan oleh ulama upahan, puak mufti dan tok guru mereka sedangkan golongan agama mereka ini tidak pernah pun dilihat menegur Umno melakukan kezaliman dan penindasan terutamanya terhadap PAS dengan merampas royalti dan menafikan hak yang sepatutnya dimiliki oleh rakyat yang meyokong PAS.

  Dalam al-Quran Allah telah memberi amaran “Janganlah kamu cenderung kepada golongan yang zalim, kelak kamu akan disambar api neraka”. Ini bukan sahaja membuktikan bahawa bukan sahaja golong yang zalim akan ke neraka bahkan sesiapa yang cenderung, menyokong dan menjadi sebahagian daripada mereka juga akan disambar api neraka.

  Zalim hendaklah dilihat daripada kaca mata Islam, bukan daripada kacamata parti atau menggunakan logik akal. Kazaliman yang paling besar dan nyata ialah apabila sesebuah kerajaan yang mengaku beragama Islam itu tidak melaksanakan syariat Allah sebagai undang-undang tertinggi negara malahan mereka mempersendakan, memperlekeh dan mempermain-mainkan pula syariat Allah itu.

  Selain itu, kezaliman dalam menafikan hak rakyat atas alasan tidak menyokong kerajaan yang memerintah juga adalah satu kezaliman. Hal ini kerana apa-apa sahaja rezeki yang ada di muka bumi adalah milik Allah, bukan milik kerajaan yang memerintah. Antaranya menafikan hak royalti minyak yang sudah pun mempunyai perjanjian dan persetujuan bersama tetapi telah dikhianati atas dasar dendam dan iri hati. Dalam Islam, mungkir janji yang telah dibuat melalui lisan sahaja pun sudah dianggap melakukan kezaliman, apatah lagi yang telah pun dibuat perjanjian yang melibatkan hak sejumlah besar rakyat yang berhak ke atas royalti itu.

  Bagaimana pula penafian dari segi peruntukan yang telah disahkan dalam undang-undang negara, menafikan hak mendapatkan biasiswa, tanah, rumah dan berbagai-bagai lagi. Semua itu termasuk dalam istilah zalim yang Allah janjikan neraka kepada mereka yang melakukanya. Tidak timbul isu berdoa seperti ajaran sesat atau tidak boleh berdoa untuk kehancuran terhadap saudara seagama kerana doa ini terpaksa dilakukan terhadap golongan yang sudah terlalu jauh sesat dan juga tidak mungkin mereka akan melakukan kezaliman jika mereka merasakan mereka itu adalah saudara seagama.

  Apabila sudah banyak nasihat, teguran dan kritikan diberikan agar Umno kembali ke jalan Allah tetapi mereka tetap dengan kesombongan, bongkak dan dengan sikap takburnya, maka tiada jalan lain kecuali berdoa kepada Allah agar Umno ini tumbang dan hancurkan demi untuk menyelamatkan lebih 20 juta rakyat.

  ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...