Friday, May 17, 2013

Karpal Singh Bantah Himpunan Guling Kerajaan #BarisanNasional #1Malaysia #TolakPR #Respect


Karpal Singh, Pengerusi DAP Kebangsaan telah membuat laporan polis di Balai Polis Tun HS Lee petang semalam bagi membantah rancangan kumpulan pro-pembangkang yang mahu menggulingkan kerajaan dengan menggunakan kekerasan.

Katanya, rancangan untuk menggulingkan kerajaan dengan menggunakan kekerasan hanya akan membawa kemudaratan kepada negara dan mencetuskan kekecohan sehingga membahayakan orang ramai.
Sebaliknya, Karpal menyarankan pihak berkenaan untuk menggunakan saluran yang betul bagi meluahkan perasaan tidak puas hati mereka terhadap keputusan Pilihan Raya Ke-13 (PRU13).

"Saya tidak mahu turut terlibat dengan permainan Pakatan Rakyat walaupun saya sendiri dari barisan pembangkang. Negara ada undang-undang. Yang kita berani tentang, kita tentang tapi kalau nak menggulingkan kerajaan dengan cara kekerasan yang melibatkan manusia sebagai mangsa, saya berundur diri…. saya tidak mahu masuk campur," kata Karpal Singh.

Menurut Karpal Singh lagi, rakyat sekarang sudah dapat melihat siapakah yang bersekongkol dengan Anwar Ibrahim untuk terlibat dalam HIMPUN HITAM 505. Sedangkan pada masa yang sama, para pemimpin utama PAS seperti menjauhkan diri daripada Anwar Ibrahim, sekaligus memberi isyarat bahawa PAS juga tidak bersetuju dengan cara Anwar Ibrahim yang sudah terdesak untuk menyelamatkan batang tengkuknya daripada tali gantung kerana kes Lahad Datu.

Karpal Singh turut mengulas kenyataan pengasas ASAL BUKAN UMNO (ABU), Haris Ibrahim yang mahu menggulingkan Kerajaan Barisan Nasional (BN) dengan menggunakan kekerasan atas alasan porses PRU13, hampir dua minggu lepas, tidak telus dan tidak jujur.

"Saya minta kerajaan bertindak dengan segera terhadap pemimpin pembangkang yang keras kepala ini," ujar Karpal Singh lagi.

3 comments:

  1. Komen play safe namanya tu. Jgn percaya sebab dia ada agenda tersembunyi. karpal mesti bertobat.

    ReplyDelete
  2. karpal singh jang bisingh saja. Lu boleh arah kit sial anak beranak dan serta ahli dap tapi lu ada telor? Ini punya hal pun mau main politik ke. Lu cakap sama dapsters laknat pergi demo tempat cina punya olang berniaga la macam petaling stree ka, bukit bintang ke. Cina kasi lancau sama u olang kacau dia olang punya bisnis.

    ReplyDelete
  3. SEdih bangsa ku masih tidak terbuka minda. Sekarang dah sampai tahap kepentingan agama Islam n kalimah Allah pula terancam. Anehnya ia akibat mereka yg mengaku lebih Islam dr org lain Hanya kerana mrka pakai jubah serban dan isteri bertrudung labuh. Padahal jenis berkelahi n memutus silatul rahim seumur hidup. Mereka sanggup bersekongkol dgn kafir sehingga memberikan kuasa kpd kafirutk menjadi ketua mreka. Nanti la bala dr Allah

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...