Saturday, June 8, 2013

Gila Gempak @Zahid_Hamidi Kena Sailang Depan Perdana Menteri @NajibRazak


Woooo gila gempaklah. Cerita panas di tengah panas hari ini di KLCC semasa Dato Seri Najib Tun Razak melancarkan program Cegah Jenayah di sini.

Pelik tapi benar! Aku baru dengar ada sorang mamat cina nama Eugene Teh pengerusi United Againts Crime cuba menunjukkan beliau sebagai hero depan PM semasa program Cegah Jenayah di KLCC pagi tadi.
Program yag dirasmikan oleh Perdana Menteri itu turut dihadiri oleh Menteri KDN Dato Seri Zahid Hamidi, Dato Seri Idris Jala yang dikatakan penaung kepada United Againts Crime dan Menteri KBS Khairy Jamaluddin.

Aku difahamkan, DS Zahid Hamidi Menteri yang bertanggungjawab menjaga soal keselamatan dalam Negeri sepatutnya dijadualkan berucap dalam majlis tersebut tetapi last minute kena 'sailang' oleh Eugene Teh sebagai Pengerusi United Againts Crime.


Mengejutkan lagi, Perdana Menteri sendiri kelihatan agak terkejut beliau diminta terus berucap merasmikan program tersebut tanpa memberi laluan terlebih dahulu Menteri bertanggungjawab berucap... Apa agenda Eugene tidak membenarkan Menteri KDN berucap? Nampak semacam program ini sebagai syok sendiri, mahu jadi hero tapi tak kena tempat...

Bukan mahu menunding jari, tetapi saya cabar Eugene Teh untuk buat penjelasan... Kau nak buat program melibatkan keselamatan atau yang berkaitan dengan jenayah tapi boss jaga hal ehwal dalam negeri pun kau tidak hormat...

Difahamkan, ada tangan-tangan ghaib yang tidak mahu Zahid Hamidi berucap diaebabkan ketegasannya menangani isu keselamatan dalam negeri sejak kebelakangan ini... Tambahan lagi, cara bekerja pihak polis yang dilihat lebih kemas dan tegas dalam mengambol tindakan...

Kepada Eugene Teh : kalau nak laksanakan program perlu kerjasama semua orang... Bukan syok sendiri...



Sumber : Jomo Malaya

10 comments:

  1. Cina kan?? Bila kita ckp melayu lembek nt orag melayu marah la pulak, skrag orang cina dh berani tengking2 pmimpin melayu, dh gagah nk tunjuk jari tengah kat pemaisuri agong, cina dh smakin kurang ajar, orag melayu cma tengokkn je penaung bangsa dn agama dhina, apa la nk jadi..

    ReplyDelete
  2. jangan kasi muka kat cina kristian rasis ni. diorang sayang ah jib gor je. Melayu selain ah jib gor diorang anti!

    jangan bagi promo pun kat program cinabeng ni!

    ReplyDelete
  3. Ini satu daripada Red Bean kot...

    ReplyDelete
  4. mesti tunduk sama eugene teh. kita mahu dia punya undi. ah jib gor sanggup jual bangsa, asalkan geng eugene puas hati. tak pa, langgar la undang-undang. yg penting polis jaga rumah kami pasal itu crime, tapi pi berhimpun secara haram dan berdemo, itu hak asasi.

    ReplyDelete
  5. cino tetap cino....hati,mental dan mulut busuk dan kotor..

    ReplyDelete
  6. hehe..zahid hamidi cool ..dia tak perlu pon pergi program2 buang masa ni baik dia duduk office setelkan hal security negaara...

    ReplyDelete
  7. kita desak DS Najib bubarkan saja PEMANDU di seluruh negara yang byk diperkatakan tidak ikhlas membantu kerajan dalam menangani masalah perpaduan rakyat. Cari alternatif lain menggantikan PEMANDU dan PEnasihat PM atau kerajaan. Tiada lagi penasihat yang lebih menjadi pengkhianat.. Pemandu lebih menjadi kepada dedalu.. gunting dalam lipatan.

    ReplyDelete
  8. MANA DIREKTOR BUMIPUTERA MELAYU dan BUMIPUTERA lain - dengan Direktor si Cina ular bongkak macam ini yang biadap sangat pada Menteri KDN kita dan Bahasa Kebangsaan kita, patutlah si geng DAP/PKR SAMSENG berjaya HANCURKAN polis sampai takut bertindak pada pendemo haram DAP/PKR dan segala macam keganasan mereka yang asyik menghina Islam dan pemimpin Melayu/Islam termasuk DYMM Agung dan PM kita, dan bendera kita! Dan DAP disyaki bersekutu dengan kongsi gelap Cina yang kejam dan ganas yang mengetuai si Along peminjam wang, pelacuran meluas terutamanya dari Cina dan Vietnam, dan sindiket dadah dan pornografi, termasuk untuk menjatuhkan anak Melayu serta Bumiputera lain, yang Islam terutamanya! Di samping itu, T-shirt hitam yang dipakai muda muda dalam acara hiburan PEMANDU adalah lambang warna kuat DAP! Tolonglah KDN dan POLIS - dengarlah cakap rakyat yang setia macam kami, buka pengkhianat macam dari PEMANDU itu!

    Jenayah-jenayah yang semakin berleluasa di Malaysia, terutamanya oleh orang asing, adalah "modus operandi" PENGGANAS penjajah Barat-Zionis (di Malaysia sekutu kuat mereka ialah DAP/PK), untuk menimbulkan ketakutan, kebencian pada polis dan kerajaan (terutamanya yang diterajui Melayu/Bumiputera lain dan yang beragama Islam) dan huru-hara. Ini termasuklah rompakan bersenjata, perkosaan dan pembunuhan kejam yang berleluasa serta sindiket-sindiket dadah dan pornografi/pelacuran/perkosaan terutamanya yang asing, yang kemudian menyebarkan dadah dan pornografi, secara berleluasa kepada rakyat terutamanya dari jenerasi muda yang miskin (dari semua bangsa) atau yang Melayu dan Bumiputera lain, serta yang beragama Islam. Jadi hancurlah tamadun Melayu dan Bumiputera lain, dan yang beragama Islam atau tidak, dan Malaysia terus porak peranda. Selain dari itu, DAP/PKR durjana dari pengikut Kristian Zionis lagi berupaya menghasut dengan mudah kebencian melampau kepada kerajaan yang diterajui Bumiputera dan yang Islam, bila jenayah berleluasa.

    Juga apabila mengambil dadah, lebih mudah direkrut jadi perompak, pembunuh dan perogol – jadi senanglah nak menjajah apabila jenerasi mudanya telah rosak minda dan jiwanya, agama dan adat tradisi pun teruslah melayang. Bahkan saya syak sekarang penjenayah asing ini juga dengan kejam makin mensasarkan yang Melayu/Islam termasuk melalui rompakan, merogol (termasuk kanak-kanak), pembunuhan kejam dan kemalangan jalan raya – cuba lihat kemalangan jalanraya yang semakin menjadi dan ganas terutamanya kepada orang Melayu/Islam, terutamanya penunggang motosikal . Jadi biarlah polis memberitahu siapa pemandu yang menyebabkan kemalangan. Dan pemandu yang cuai, dan menyebabkan kemalangan, harus dihukum berat dan perlu membayar pampasan kepada keluarga mangsa, terutamanya syarikat-syarikat pemandu lori yang ganas dan pemandu yang kaya. bahkan penjenayah-penjenayah juga harus bayar pampasan melalui kerja berat dalam penjara dan duit gaji kerja ini, bukan ´hanya dihukum penjara untuk goyang kaki dan tengok TV!

    Bahkan jenayah berleluasa juga berlaku kepada negara-negara di Amerika Utara, Australia, Amerika Selatan seperti Guatamela, Honduras dan El Salvador (sekarang Venezuela, Brazil) disasarkan kerana amat anti CIA-US) dan Mexico, dan kepulauan Carribean seperti Haiti dan Afrika seperti Republik Congo, Ghana, Nigeria dan Afrika Selatan, yang telah dihancurkan dengan sindiket dadah dan fornografi/pelacuran – di mana tamadun Bumiputeranya telah semakin jatuh. Lepas itu sindiket PENGGANAS dadah dan fornografi/pelacuran tajaan penjajah Barat-Zionis makin bertumpu sekarang secara agresiv ke negara-negara Islam yang kaya minyak-gas, termasuklah sekarang Malaysia dan Indonesia.

    MAKCIK Tempurung.

    (PERHATIAN: ada PENYAMUN penakut disyaki dari DAP/PKR durjana yang sekarang meniru gelaran saya tetapi sebagai "Pakcik Tempurung/Temporung" untuk mengelirukan pembaca).

    ReplyDelete
  9. Dato Zahid patut berhati-hati skarang ni ramai sangat cinabeng2 ni Bab "kata perpatah" ada udang d sebalik batu.....mereka cinabeng ni akan buat apa2 saja programm utk tarik minat PM najib utk rasmi program mereka( utk tipu sokongan)...tapi mereka akan sokong DAP celaka jugak lepas ni.....OLeh itu org. Melayu2 Perlu berhati-hati.

    ReplyDelete
  10. padan muka zahid...dh hilang kredibiliti maka sapa nak hormat.well done eugene teh

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...