Thursday, August 29, 2013

Penjawat Awam Melayu DiKambing Hitamkan #TandaPutera #1Malaysia


Semalam Exco DAP Negeri Pulau Pinang mengeluarkan 'fatwa' tentang penayangan filem Tanda Putera.
Dalam 'fatwa' tersebut, Exco DAPig telah memutuskan untuk mengharamkan tayangan filem tersebut di pawagam-pawagam seluruh Pulau Pinang termasuk di Seberang Prai.

Fobia dengan reaksi daripada pelbagai lapisan rakyat mengenai sifat dan sikap sebenar DAP semasa tercetusnya tragedi berdarah 13 Mei 1969. DAP mengambil langkah awal dengan menolak tayangan filem tersebut di negeri ini.

Inilah sikap pengecut DAP yang hanya berani berhujah di atas pentas kononnya kerajaan sedia ada hari ini amat zalim terhadap rakyat, berat sebelah dan mereka mewujudkan pelbagai agenda tertentu untuk menghalakan keburukan mereka terhadap orang lain.

Silap-silap hari bulan, confirm UMNO pula dikatakan bersalah dalam keadaan ini.

Sikap pengecut DAP ni lagi diteruskan lagi dengan mengKAMBING HITAMkan penjawat awam di negeri tersebut. Akhirnya kini, rakyat akan melihat dan memarahi Melayu yang dipertanggungjawabkan untuk menggalas kemandulan kerajaan negeri.

1 comment:

  1. baguslah tuh. artikel yang lepas admin benar benar menghentam saudara Irwan. Hari ini admin hentam pulak kaum Cina berparti DAP. apa ni bro? saudara Irwan meluahkan rasa hati kerana orang Cina dilebihkan, admin menghentam. pikir pikirlah dengan waras, kemana arah sokongan kamu. terlalu amat mengelirukan. aku juga menyokong kerajaan dan UMNO, tapi bersikap terbuka, bermakna yang betul aku sokong, dan yang tak betul diberikan teguran.

    rasanya tak usah lagi mempamirkan berita saperti ini, cukup dengan menceritakan semua kebaikan tentang kerajaan tentang BR1M, KR1M dsb supaya pembaca Melayu faham akan kesungguhan PM membela dan memartabatkan bangsa Melayu.

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...