Monday, January 6, 2014

Hebat Politik #Selangor Orang Cina Arah Orang Islam Bubarkan #JAIS #1Malaysia @khalid_ibrahim @hannahyeoh


Wow bestnya toleransi dalam kepimpinan Pakatan negeri Selangor. Seorang ADUN perempuan, bukan sebangsa dengan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim boleh mengeluarkan kenyataan di laman twitter nya mendesak Khalid untuk menamatkan perkhidmatan pegawai JAIS yang mengarahkan operasi serbuan merampas Bible berbahasa Melayu dan Iban.

Itulah kehebatan kepimpinan negeri ini yang bercelaru dari hari pertama Pakatan memegang tampuk pemerintahan negeri. Tiada lagi batasan dan had tertentu yang tidak boleh disentuh oleh kaum lain terhadap agama² lain. Semuanya boleh asalkan berada di dalam Pakatan.

Orang Cina boleh tegur orang Islam.
Orang India boleh ditegur orang Cina.
Orang Cina tak boleh ditegur oleh orang Islam dan India sebab mereka BOSS.


BOSS BESAR NEGERI SELANGOR.

Soal perihal agama Islam pun si Hannah Yeoh ni sibuk nak masuk campur, inikan pula nanti hal² yang berhubung isu dalam Islam confirm dia akan masuk campur. Saya tak pasti sampai bilakah Menteri Besar akan bertahan dengan perihal anggota Exco Negeri yang besar kepala dan takda sikap toleransi dalam memimpin masa depan rakyat.

Andai nanti Menteri Besar terikut desakan Hannah Yeoh ni, confirm lah JAIS hanya akan jadi jabatan untuk pendaftaran perkahwinan Islam saja. Cerai & Rujuk pun belum tentu JAIS punyai kuasa nanti sebabnya hal² berkenaan Islam sudah di take over oleh kaum Cina Selangor.

Teruskanlah amalan memberi muka dan peluang kepada kaum lain melafazkan ketidakpuasan hati mereka terhadap Islam di Selangor. Tak guna jika Enakmen 1988 diwujudkan jika ianya tidak dipatuhi dan tidak guna Sultan Selangor bertitah memperingatkan dan melarang pertikaian orang bukan Islam terhadap Islam.

Untuk info, Enakmen yang diluluskan pada 1988 ini telah melarang orang bukan Muslim di Selangor dari menggunakan 35 perkataan Arab dan ungkapan dalam agama mereka, termasuk 'Allah', 'Nabi', 'Injil' dan 'Insya’Allah'.


P/s : kerajaan Cina Selangor~









5 comments:

  1. Untuk rakyat selangor..bute lagi ke mate mengkome dengan agenda terang benderang daripada geng2 avengelis kristian dalam Dapigs ni nak hapuskan kekuasaan Islam?? Sekarang deme dah berani goncang Selangor, Penang untuk dijadikan negeri kristian..ape kome Umat Islam selangor buat?? Dok melangut (temenung) lagi ker??!! Undilah lagi pakatan lahanat ni... menangkanlah lagi..PAS dan DAPigs kerusi sama banyak di Selangor tp kenape Pas diam membisu seribu bahasa...mcm tikuih (tikus) takutkan kucing...puiii la...Sembang jer deraih (deras) kononnya pejuang Islam..bila Islam dihina, dilambung2 oleh sekutu Dapigs, kome diam ajer yea...ajer nyer setannnnnnn mengkome nihhh...

    ReplyDelete
  2. aku sekadar ingin mengucapkan berjuta juta TAHNIAH kepada seluruh melayu islam rakyat selangor yg telah bersusah payah menjadi kan PR menang majoriti 2/3 dlm PRU13 lepas......anda semua sedang melihat bagaimana mereka membalas budi anda semua....tahniah kepada BAHALOL MELAYU yg mengundi PR...... ini la hasilnya......PRU14 esok, undi la lagi ye??? jgn undi UMNO.....mereka kuat rasuah.....tak ada memberi satu faedah pun kepada bangsa melayu & agama islam.....mereka semua korup......PR adalah yg terbaik.....mereka jujur, telus dan menghormati islam & melayu.....so....jgn lupa ya????? undi la lagi dlm PRU 14 esok.....

    ReplyDelete
  3. TAKEBEER untuk hamPAS dan liPAS

    ReplyDelete
  4. this is another blog to stir racist events and break unity. "Pencapaian Diutamakan, Rakyat Didahulukan". Are BN really doing as said? All this racist events are created and highlighted to divert us from focusing on what is important. Our Education, Economy, Safety...

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...