Friday, June 6, 2014

DAP Mula Mainkan Politik Salahkan Orang Lain Atas Kedunguan Sendiri #DAPig


DAP sedang cuba mengalihkan perhatian semua pihak dengan menaikkan semula isu ugutan Pemuda UMNO WP. Kononnya Polis tidak bertindak mengikut SOP dengan tidak memanggil mereka untuk kawad cam.

DAP kata depa tak percayakan Polis dan membuat aduan lain kepada Suruhanjaya Integriti Agendsi Penguatkuasaan (EAIC). Tapi mengapa pula EAIC?

Ini saya ingin kongsikan 5 daripada 1,000,000 perkara tentang DAP :

1. Mungkin ada kroni mereka di dalam EAIC dan mudahlah bagi mereka untuk mensabit kesalahan kepada Pemuda UMNO seperti mana mereka menggunakan institusi guaman (Bar Council) sebelum ini.

2. Isu ROS membabitkan DAP masih kelam dan sunyi sepi tanpa ada perkembangan berita mahupun kenyataan daripada mereka sendiri. Kesalahan mereka, didiamkan saje tapi kesalahan orang lain boleh pula mereka memekak siang malam macam takda hari esok.

3. DAP cuba menutup kesilapan & kekalahan mereka pada PRK Teluk Intan yang berpunca dari calon boneka mereka yang menolak Hudud dan kritikan PAS terhadap mereka. Sebagai partner dalam PR, DAP harus menjelaskan kenapa PAS kenapa mereka menolak pelaksanaan hukum Allah ini.

4. Beriya-iya mereka kata demontrasi ganas padahal demontrasi 'aman' di sekitar Kuala Lumpur sebelum ini adakah lebih aman dengan kereta Polis diterbalikkan dan anggota penguatkuasa tercedera semasa menjalankan tugas.

5. Apa cerita pula isu penyelewengan wang dana dari DAP yang berjumlah RM300,000 seperti yang didedahkan oleh bekas pegawai Teresa Kok.

So kelima-lima perkara di atas tu, DAP tak mahu sembangkan ker?

Kalau nak cerita buruk kerajaan dan DAP. Sejuta kali busuk DAP berbanding kerajaan mahupun UMNO. Banyak perkara diselindungi untuk menutup malu mereka.

DAP harus hentikan politik menyalahkan orang lain di atas kebodohan mereka sendiri.

1 comment:

  1. Si Botak tu memang SIAL CELAKA! Yang duduk sebelah dia pun 2X5.

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...