Monday, June 23, 2014

Pemilihan Parti Yang Paling Menggerunkan & Tragis #1Malaysia


Mungkin inilah yang dinamakan GILA KUASA atau GILA PANGKAT dalam parti politik.

Tidak pasti apa yang mereka kejarkan tapi yang jelas kelihatan adalah mereka ini tertipu dengan perjuangan parti yang sudab pupus asas perjuangannya.

Lihat saja perjalanan pemilihan parti yang berlangsung. Siap bertempur dan berdarah kepala gara-gara si calon gilakan jawatan.

Mungkin apabila seseorang itu berjawatan dalam parti ini, laluannya untuk mendapatkan projek di negeri-negeri dikuasai kroni mereka lebih mudah kot.

Apa-apa pun kita sudah lihat pelbagai kejadian yang tidak sepatutnya berlaku dalam pemilihan parti. Dek kerana jawatan, mereka saling bertelingkah dan bermusuhan. Walhal asas perjuangan parti yang sebenar sudah jauh tersasar daripada landasan sebenar cuma ahli yang setia saja masih buta tidak nampak akan hal ini.


2 comments:

  1. BUKAN SETAKAT PAKAI BAJU BESI, KALAU MACA INI PUNYA KEADAAN, AHLI PKR KENA ORDER "KERETA TANK" "BARKUDA" DARI INDON ATAU CUBA BELI KERETA TANK "SECOND HAND" DARI IRAQ KE / IRAN KE, KOREA UTARA KE? UNTUK KESELAMATAN AHLI. ATAU SEKURANG-KURANGNYA PAKAI TOPI "TENTERA ROME" yang dipakai oleh ALI BABA semasa menanam wang emas yang dia perolehi dari gua PENYAMUN. Dah kena dah tu, penyangak hentak kepala penyangak...Nak bising buat apa? biar dia orang rasakan.....

    ReplyDelete
  2. BUKAN SETAKAT PAKAI BAJU BESI, KALAU MACA INI PUNYA KEADAAN, AHLI PKR KENA ORDER "KERETA TANK" "BARKUDA" DARI INDON ATAU CUBA BELI KERETA TANK "SECOND HAND" DARI IRAQ KE / IRAN KE, KOREA UTARA KE? UNTUK KESELAMATAN AHLI. ATAU SEKURANG-KURANGNYA PAKAI TOPI "TENTERA ROME" yang dipakai oleh ALI BABA semasa menanam wang emas yang dia perolehi dari gua PENYAMUN. Dah kena dah tu, penyangak hentak kepala penyangak...Nak bising buat apa? biar dia orang rasakan.....

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...