Monday, October 13, 2014

Bila Agak²nya Tarikh Sebenar Penganjur, Pemimpin & Monyet PR Nak Didakwa? @Zahid_Hamidi @PDRMsia


Seolah² bila diketuk baru nak berjalan, tak diketuk tak buat apa².

Itu tanggapan orang ramai kalanga rakyat terhadap pihak berkuasa yang dilihat seolah² belum melakukan apa² proses pendakwaan kepada mereka yang menganjur, terlibat dan melakukan keganasan semasa perhimpunan haram di sekitar Ibu Negara dan beberapa tempat lain seluruh negara sepanjang 4 tahun lepas.


Berikut senarai perhimpunan² haram jadah yang telah dianjurkan oleh pemimpin Pembangkang.

1. Himpunan Bersih
2. Himpunan Bersih 2.0
3. Himpunan Bersih 3
4. Himpunan BlackOut 505
5. Himpunan Guling Kerajaan 31 Ogos 2014
6. Himpunan AUKU 
7. Himpunan Mansuh PTPTN
8. Himpunan / Perkhemahan Anak Muda Dataran Merdeka
9. Himpunan Turun 31 Disember 2014
10. Himpunan Bantah GST

Dan banyak lagi perhimpunan² haram yang diadakan kerana bernafsukan kepentingan Anwar & pemimpin Pembangkang semata² dengan menggunakan rakyat sebagai benteng.


Penganjur dan pemimpin yang terlibat sudah dikenalpasti dan sudah tentu jika buka saja akhbar ataupun google saja himpunan haram pasti terdapat gambar² pemimpin dan mereka yang terlibat secara langsung menjatuhkan imej negara.

Persoalannya sehingga ke hari ini, adakah dakwaan dan sabitan kesalahan telah diterima oleh mereka terutama mereka yang telah ditangkap semasa perhimpunan dan dibawa menggunakan trak Polis ke Pulapol, Jln Semarak untuk mengambil keterangan dan butiran diri.


Setelah butiran dan keterangan diambil, peserta himpunan haram jadah dilayan dengan baik sekali. Diberikan makan, tempat solat dan rawatan untuk mereka tetapi kesimpulan daripada itu, apakah bentuk tindakan yang diambil terhadap mereka?

Bersambung.

3 comments:

  1. Inilah dinamakan tindakan terpilih...kalau rakyat marhaen terutama melayu persaorangan yang melakkukan kesalahan cepat cepat di sial AG suruh bawa ke mahkamah untuk pendakwaan, tetapi manusia manusia jahnam yang terlibat dalam perhimpunan haram sampai sekarang masih tidak didengar apa keputusannya.....AG BERAPA BANYAK SI JUBURI TU DAH BAYAR PEJABAT AG....Tolong bagi pencerahan sikit...kalau gagal..letak saja jawatan balik dok SABAH.

    ReplyDelete
  2. kenapa tanya kdn? tanyalah pejabat peguam negara. masa bila pulak pihak polis ada kuasa mendakwa? polis hanya menyiasat dan melengkapkan siasatan sementara pendakwaan adalah tugas pejabat peguam negara (bukan persatuan peguam ye). nak tahu lebih lanjut, pegi je pejabat ghani patail...

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...