Saturday, July 11, 2015

Ahli² #UMNO Perlu Bersatu Menentang Fitnah & Manipulasi Zionis - Aziz Kaprawi @Akaprawi @razlanrafii


Iraq adalah sebuah negara yang amat berbahaya kerana mempunyai teknologi 'Bom Kimia' yang dilarang penggunaannya oleh Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB). Itu adalah tuduhan dan propaganda terancang yang dijana oleh Yahudi satu ketika dahulu sebelum Amerika Syarikat menawan negara teluk ini. 

Dengan menggunakan isu sebegini, kerajaan Iraq ditekan dan disekat ekonomi mereka sebagai salah satu cara membenarkan negara yang merdeka ini dimasuki dan dilondehkan strategik pertahanan mereka. Setiap hari media Yahudi menanam propaganda kononnya kerajaan Saddam Hussein amat berbahaya kepada keselamatan negara-negara serantau dan seluruh dunia. 

Secara tidak langsung masyarakat dunia mengecam dan menghalalkan pelan serangan terhadap Iraq. Namun selepas penaklukan tentera AS. Tiada sebarang penemuan senjata berbahaya yang ditemui seperti yang digembar gemburkan selama ini hasil daripada risikan mereka kononnya. Inilah kekuatan media Yahudi yang sering dijadikan senjata utama untuk menjatuhkan sesebuah negara Islam yang berpengaruh. 

Hari ini media-media Yahudi tersebut sudah bertapak di Malaysia dan berupaya membina legasi mereka sendiri di sini. Malaysiakini, Malaysian Insider & The Edge merupakan rangkaian media Yahudi yang mendapat sokongan daripada WallStreet Journal, AFP, CNN dan BBC. Matlamat utama mereka adalah memburukkan Malaysia di persada dunia dan dalam masa yang sama menjadi senjata menjatuhkan kerajaan Malaysia.

Kemunculan portal Sarawak Report yang terkenal dengan pembohongan isu-isu semasa sengaja dijadikan rujukan oleh media tempatan dan luar negara hari ini. Dalam dunia yang semakin tiada sempadan, keruntuhan sesebuah kerajaan Islam sememangnya dinantikan dan dengan cara pelaksanaan yang amat mudah. 

Bermodalkan fitnah yang memberi impak besar sebagai propaganda utama. Iran antara negara yang disasarkan untuk diserang dengan tuduhan mempunyai senjata Nuklear. Namun negara ini bernasib baik kerana tidak termakan dengan desakan Yahudi di kala hampir seluruh negara kuasa-kuasa besar dunia telah hampir pasti menyerang Iran tetapi ianya berjaya dipatahkan dengan ketegasan pemimpin dan rakyat menangkis fitnah besar Yahudi. Sekarang ianya sedang melanda kerajaan yang stabil di rantau Asia, Malaysia. 

Di sini penduduknya bijak dan senantiasa dapat menangkis dakyah propaganda Barat. Tetapi agenda memecahbelahkan perpaduan rakyat telah berjaya dilakukan mereka sedikit demi sedikit terutama di kalangan bangsa terbesar di sini yakni orang Melayu. Portal Sarawak Report yang menjadi 'pilihan' sebilangan rakyat Malaysia baru-baru ini mengeluarkan kenyataan berbukti kononnya Perdana Menteri, Dato' Sri Najib Tun Razak telah memindahkan sejumlah wang ke dalam akaun bank peribadinya. 

Di mana logik dan kewarasan ianya dilakukan oleh pemimpin nombor satu negara yang semata-mata mahu mencuri wang kerajaan? 

Apakah ini pelan jangka masa panjang untuk merehatkan Perdana Menteri? 

Benar atau tidak, bukanlah asasnya tetapi menggunakan media dan propaganda Yahudi itu bukan sebaik cara menfitnah. 

Sekiranya perkara ini tidak benar, sudah pasti pihak yang teraniaya akan menggunakan mahkamah dunia untuk mengadili mereka. Ada sesetengah pihak yang menyarankan agar Perdana Menteri menyaman WSJ namun adakah dengan cara itu membolehkan mereka didapati bersalah dan menjatuhkan hukum kepada mereka?

Tahukah kita berapa lama tempoh masa akan diambil untuk proses keadilan tersebut? Lihat apa yang terjadi di Iraq? Setelah siasatan mendapati ianya adalah fitnah terancang, negara tersebut sudah pun hancur dan Islam sudah punah di sana.

Sebagai Rakyat Malaysia, amat wajar kita terus mengekalkan kewarasan kita untuk meneliti lebih baik dengan maklumat yang datang. Kalau benar berita tersebut, seharusnya tajuk yang patut digunakan bukanlah bersifat "sumber maklumat, kemungkinan". Ini yang perlu difahami oleh semua pihak, iaitu antara berita benar atau berita bersandarkan andaian semata-mata.

Saya memohon dan merayu agar kita kekal bersatu dalam menempuh dugaan yang hebat ini. Secara pastinya ianya bukan ditujukan kepada Perdana Menteri semata-mata tetapi kepada kita semua untuk menilai. Proses saman tetap akan berlaku tetapi apa yang sudah dirosakkan oleh Yahudi akan tetap terpahat dalam pikiran segelintir rakyat di sini.

MOHD RAZLAN BIN MUHAMMAD RAFII
Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Wilayah Persekutuan


“Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti, agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu”.
- [Al Hujurat : 6].

4 comments:

 1. BANGSA BUMIPUTERA Islam/Melayu mesti BERSATU, utk. MENENTANG habis-habisan puak PENDATANG PENGGANAS-PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRHOMO-EJEN Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH- no 1 - yg. begitu galak tak habis-habis nak MENJATUHkan ISLAM; NEGARA ISLAM pusaka nenek moyang berzaman kita ini; HAK dan IDENTITI Bumiputera Islam/Melayu kita, IMDB/MARA dll, YAB PM Islam/Melayu; DS Mohd. Najib Tun Razak kita serta isteri, DS Rosmah Mansor; dan LEGASI-amat-GEMILANG Ayahanda YAB PM, iaitu BAPA KEMERDEKAAN/BAPA PEMBANGUNAN BUMIPUTERA-no-1, Allahyarham YAB PM Tun Abdul Razak Hussein TERCINTA kita!!

  IMDB, MARA, TABUNG HAJI, FELDA dan mana-mana insitusi-instusi/pemimipin yg. menjaga HAK dan KEBAJIKAN Bumiputera terutamanya Bumiputera Islam/Melayu memang mahu di JAHANAMkan PENGGANAS-PENGGANAS ANTI-BUMIPUTERA Islam/Melayu ini yang termasuk puak PENGGANAS PEMISAH Sabah/Sarawak, iaitu si KULI-rejim-rejim PENGGANAS Barat/NATO-ISrael/Zionis, yang memang nak MEMISAHkan Sabah/Sarawak yg- kaya minyak/gas, dari Malaysia dan diGABUNGkan dgn. SingaPORK-pusat-CIA-MI6/Mossad/NATO di Asia Tenggara!

  Sebab itu kita mesti SELAMATkan PULAU PISANG kita yg. sungguh INDAH dan BESAR; dari diJAJAH sewenangnya SingaPORK-KEPARAT spt. Batu Puteh – lihat di http://belantan.blogspot.com/2015/07/bimbang-pulau-pisang-senasib-pulau-batu.html, Bimbang Pulau Pisang senasib Pulau Batu Puteh? , Dicatat oleh Taminsari Sabtu, Julai 11, 2015!!

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete
 2. Najib nak buat baik dgn Uncle Sam & jiran kita..jgn harap,syaitan tetap syaitan....tu yg Mahathir kritik Najib

  ReplyDelete
 3. BANGSA BUMIPUTERA Islam/Melayu mesti BERSATU, utk. MENENTANG habis-habisan puak PENDATANG PENGGANAS-PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRHOMO-EJEN Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH- no 1 - yg. begitu galak tak habis-habis nak MENJATUHkan ISLAM; NEGARA ISLAM pusaka nenek moyang berzaman kita ini; DYMM Kesultanan Islam/Melayu kita sbg. PENJAGA Islam dan kaum Bumiputera, HAK dan IDENTITI Bumiputera Islam/Melayu kita, IMDB/MARA dll, YAB PM Islam/Melayu; DS Mohd. Najib Tun Razak kita serta isteri, DS Rosmah Mansor; dan LEGASI-amat-GEMILANG Ayahanda YAB PM, iaitu BAPA KEMERDEKAAN/BAPA PEMBANGUNAN BUMIPUTERA-no-1, Allahyarham YAB PM Tun Abdul Razak Hussein TERCINTA kita!!

  IMDB, MARA, TABUNG HAJI, FELDA dan mana-mana insitusi-instusi/pemimipin yg. menjaga HAK dan KEBAJIKAN Bumiputera terutamanya Bumiputera Islam/Melayu memang mahu di JAHANAMkan PENGGANAS-PENGGANAS ANTI-BUMIPUTERA Islam/Melayu ini yang termasuk puak PENGGANAS PEMISAH Sabah/Sarawak, iaitu si KULI-rejim-rejim PENGGANAS Barat/NATO-ISrael/Zionis, yang memang nak MEMISAHkan Sabah/Sarawak yg- kaya minyak/gas, dari Malaysia dan diGABUNGkan dgn. SingaPORK-pusat-CIA-MI6/Mossad/NATO di Asia Tenggara!

  Sebab itu kita mesti SELAMATkan PULAU PISANG kita yg. sungguh INDAH dan BESAR di JOHOR; dari diJAJAH sewenangnya SingaPORK-KEPARAT spt. Batu Puteh – lihat di http://belantan.blogspot.com/2015/07/bimbang-pulau-pisang-senasib-pulau-batu.html, Bimbang Pulau Pisang senasib Pulau Batu Puteh? , Dicatat oleh Taminsari Sabtu, Julai 11, 2015!!

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete
 4. najib nak tnjuk kat dunia yang kononnya dia Malaysian yang liberal, moden dan serba "open"..sekarang baru nak nampak penangan Yahudi ke?? nak salahkan YAHUDI jugak ke sendiri yang bodoh sombong? seburuk-buruk hinaan proNajib buat ke atas Tun M. Tapi kalian buta dengan izin Allah, dia jugalah antara pemimpin yang telah mengangkat Malaysia di mata dunia, tapi semuanya dihancurkan dalam sekelip mata oleh NajibPMygpatutResign. Sedarlah, tiada siapa yang merosakkan Legasi Tun Razak melainkan anaknya sendiri. RAkyat sudah boleh terima hakikat tiada pemimpin yang perfect tetapi berlaku jujurlah pada diri sendiri bahawa Najib sudah tidak mampu membersihkan kekotoran yang telah dipalitnya pada Agama, BAngsa dan Negara ini. Ini adalah HAKIKAT!

  ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...