Friday, July 10, 2015

Korbankan Solat Terawikh Demi Anak² Gelandangan? @IsmailSabri60 #kipidap


Secara umumnya ramai yang mengetahui bahawa tuan empunya badan seperti gambar di atas merupakan seorang yang begitu prihatin dan 'lemah' apabila bersama² dengan anak-anak kecil.

Ini cerita malam semalam apabila Menteri turun padang mendekati golongan gelandangan di Ibu Kota, Kuala Lumpur dengan mengedarkan juadah untuk bersahur.Membaca beberapa status sukarelawan² dari Briged Kesatria Muda, Biro Taklim, Suara Anak Muda 1Malaysia, GSS dan Kelab UMNO Luar Negara di Facebook, personally saya dapat merasakan program ini mencapai objektifnya selain daripada melakukan jariah.

DS Ismail Sabri khabarnya menyelusuri lorong² tempat tidur golongan gelandangan ini hampir 3 jam dari Chow Kit sehingga ke Dataran Maybank, Puduraya malam tadi. Beliau sendiri cuba melihat kedaifan dan kesukaran golongan ini meneruskan hidup.


Tahniah kepada semua pihak yang terlibat dalam program semalam. Semoga kecil pemberian dan bantuan kita, mungkin besar bagi mereka yang benar² memerlukan.

#kipidap

1 comment:

  1. Orang Asli dan Pribumi yg lain rasanya mereka pun malu untuk menjadi gelandangan..elok orang2 gelandangan ini dihantar hidup bersama dgn org asli dan pribumi yang lain agar mereka tahu cara membina kehidupan..tq

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...