Tuesday, July 28, 2015

Mungkin TSMY Terlibat Sama Mengatur Jawatan Menteri & Timbalan Menteri Kabinet 2015 #KekalNajib


Penjelasan simple untuk korang fikirkan sejenak dan tidak menjadi benak sangat.
1. Selepas 2 hari TSMY membuat statement 'kurang' menyokong Perdana Menteri, boleh pula PM terus buat reshuffle cabinet atas dasar geram dengan statement TPM. Peliknya pula macam mana Najib Tun Razak boleh petik nama² Menteri dari Sarawak yang rakyat pun tak kenali?

2. TSMY pernah beritahu pada media bahawa ini adalah penggal terakhir beliau sebagai TPM (politik) so kemungkinan besar beliau sendiri yang buat request untuk Perdana Menteri lakukan reshuffle cabinet dan meminta dirinya dikeluarkan sebagai TPM.

3. TPM adalah orang kepercayaan & penasihat Najib, keluarga mereka pun rapat bukannya sehari dua. Kahwinkan anak pula pada tarikh yang begitu dekat bersamaan tahun yang sama. Agaknya selembut² PM kita ni, dia sekejam macam tu ker main pecat jer TSMY?

‪#‎KekalNajib‬

7 comments:

 1. klu dh pencacai tetap pencacai

  ReplyDelete
 2. Hahaha.....Teori paling bangang pernah d baca.

  ReplyDelete
 3. UMNO JOHOR jgn. terlalu bersifat keNEGERIan; jgn. sampai identiti 'bangsa' Johor , yg. diMEGAH-MEGAHkan sgt.dibiaqkan MEMIJAK identiti dan hak BANGSA Bumiputera Islam/Melayu serta UMNO keseluruhannya; yg. lebih penting diPERTAHANkan!

  Maka, SYUKUR ALHAMDULILLAH dengan KEBERANIAN YAB PM, DS Mohd. Najib Tun Razak kita! Rejim-rejim Barat/Zionis pun TAK akan bersabar dengan puak PENGKHIANAT-DALAMAN yg. sanggup bekerjasama dgn. pihak MUSUH utk. sewenangnya mahu MENUMBANGKAN PM serta KERAJAAN dgn. pelbagai strategi SABOTAJ dan TERORISMA!

  Kalau BUMIPUTERA Islam/Melayu yg. betul-betul CERDIK dan PERJUANGkan Islam/umatnya; dia akan sedaq betapa pentingnya waktu amat KRITIKAL ini, BANGSA BUMIPUTERA Islam/Melayu mesti BERSATU, utk. MENENTANG habis-habisan strategi amat-DAJAL oleh puak PENDATANG TERORIS-TERORIS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRHOMO-EJEN Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH- no 1 - yg. begitu galak tak habis-habis nak MENJATUHkan ISLAM; NEGARA ISLAM pusaka nenek moyang berzaman kita ini; DYMM Kesultanan Islam/Melayu kita sbg. PENJAGA Islam dan kaum Bumiputera, HAK dan IDENTITI Bumiputera Islam/Melayu kita, IMDB/MARA/UMNO dll., YAB PM Islam/Melayu, DS Mohd. Najib Tun Razak kita serta isteri, DS Rosmah Mansor; dan LEGASI-amat-GEMILANG Ayahanda YAB PM, iaitu BAPA KEMERDEKAAN/BAPA PEMBANGUNAN BUMIPUTERA-no-1, Allahyarham YAB PM Tun Abdul Razak Hussein TERCINTA kita!!

  IMDB, MARA, TABUNG HAJI, FELDA, UMNO dan mana-mana insitusi-instusi/pemimipin yg. menjaga HAK dan KEBAJIKAN Bumiputera terutamanya Bumiputera Islam/Melayu memang mahu di JAHANAMkan PENGGANAS-PENGGANAS ANTI-BUMIPUTERA Islam/Melayu dari si PENDATANG KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRHOMO ini yang termasuk puak PENGGANAS PEMISAH Sabah/Sarawak, iaitu si KULI/EJEN-rejim-rejim PENGGANAS Barat/NATO-ISrael/Zionis, yang memang nak MEMISAHkan Sabah/Sarawak yg- kaya minyak/gas, dari Malaysia dan diGABUNGkan dgn. SingaPORK-pusat-CIA-MI6/Mossad/NATO di Asia Tenggara - lihat di - http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, September 2, 2009!

  Sebab itu kita mesti SELAMATkan PULAU PISANG kita yg. sungguh INDAH dan BESAR di JOHOR itu; dari diJAJAH sewenangnya SingaPORK-KEPARAT spt. Batu Puteh! Maka MENTERI PERTAHANAN, tolonglah CELIK dan TEGAS serta CEKAP sikit dlm. MEMPERTAHANkan KEDAULATAN NEGARA ISLAM kita ini!

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete
 4. Doakan sahaja kabinet yg baru dapat bekerja dengan lebih baik dan mantap, inshallah. Inilah cara meremajakan kerajaan dan mencungkil bakat2 baru. Bukankah itu yang TDM dan rakyat mahu?

  ReplyDelete
 5. Across my mind... before U said it... and afew.. ..mission undertake by TSMY ...I see that DSN is moving a right direction ..effective...and presecute...well... And TSMY to be thanked for that.. They are best team ... with single goal... To them be PM is not everything although is still something.... They seek a bigger...thing for nation...just watch and see... Nation will be benefited..

  ReplyDelete
 6. AMIN AMIN AMIN YA RABBAL ALAMIN ,semoga Msia semakin maju dibawah kepimpinan PM NAJIB dan UMNO tetap utuh dan lebih ramai yang akan menyokong dan menyertai UMNO lebih2 lagi generasi baru yang minda mereka lebih tetbuka luas tapi bukan mcm sofia dan rara itu,budak tak cukup kasih sayang keluarga jadi kerana kekasih ada daalm DAP mereka pun turut lah sekali,tu namanya CINTA MEMBABI BUTA

  ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...