Tuesday, July 7, 2015

Web Sarawak Report Sekejap Ada, Sekejap Takda. Takut Disaman?


Ibarat seperti tiada telor atau dalam istilah lainnya adalah bacul, web tajaan Yahudi - Sarawak Report (SR) hari ini tidak dapat dicari melalui browser. Rakyat yang menantikan berita hangat dan fitnah hari ini merasa hampa kerana tiada lagi sumber rujukan berita khayalan admin SR.

Takda angin takda ribut cuma awal pagi tadi sekitar jam 3 pagi jer hujan lebat jer di Lembah Klang, tiba² saja web lidah Pembangkang ini ghaib. Nak kata hilang tapi jejaknya masih ada jika dibuat pada carian di Google cuma main web nya saja ghaib.

Apabila dilihat pada laporan yang tertera semasa membuka pautan ke web tersebut. Jelas terdapat status 503 SERVICE UNAVAILABLE yang membawa maksud laman web ini ditutup atas faktor maintenance (diselenggara) atau server web  ini overloading.


So maksudnya di situ, web ini sengaja ditutup oleh admin SR sendiri atas sebab² yang tak diberitahu. Kemungkinan besar admin SR sedang cuak / menggelabah dan cuba membaiki beberapa perkataan atau barangkali memadamkan artikel² tertentu yang berunsur fitnah.

Yela kan, semalam Perdana Menteri Dato Sri Najib Tun Razak dah mengarahkan peguamnya untuk menyemak dan mengkaji untuk menyaman Wall Street Journal (WSJ) yang memfitnah beliau hasil sumber daripada SR sendiri. Sumber tu dikatakan sendiri oleh WSJ melalui artikelnya.

Untuk tidak mengelirukan pihak² yang menganggap ini adalah sebahagian perancangan kerajaan untuk mengaburi mata rakyat, berikut saya sertakan contoh website yang disekat oleh Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia (SKMM).

Contoh laman web lucah yang telah tidak dibenarkan akses di Malaysia sahaja oleh pihak SKMM.

So fikir²kanlah  realiti sebenarnya yang melanda Malaysia hari ini. Jika SR yakin bahawa mereka di pihak yang benar, tak sepatutnya mereka menggantung sementara web tersebut.


Artikel update sehingga 1.40pm (7 Jul 2015)

2 comments:

  1. boleh jer access

    ReplyDelete
  2. WSJ tu memang sebenaqnya media ZIONIS/Barat-amat-KEPARAT! Pernah si KEPARAT ni serang pemimpin ISrael/Barat depa sendiri yg. mendpt. dana termasuk utk. kempen pilihanraya depa, dari sy.-sy. SENJATA yg. mendpt. KEUNTUNGAN berBILLION utk. tak habis-habis MENYERANG/MEROMPAK Dunia Islam sewenangnya?!

    Aku syak ramai pemimipin Islam/Melayu yg. jadi PENGKHIANAT telah di"BLACKMAIL" - samada ke atas dirinya atau keluarganya oleh PENDATANG PENGGANAS-PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM-EJEN Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH- no 1!! Kerana perangai GANJIL Ayahanda Tun (yg. sebelum ni beriya amat anti-Barat yg. pro Zionis) sampai boleh jumpa si BETINA-omputih KEPART S.Repot tu - amat tak logik!

    Si BETINA omputih-KEPARAT S.Repot (patutnya diHARAMkan selamanya masuk M'sia kita ni) ini disyaki DALANG belakang kumpulan PENGGANAS-PENGGANAS ANTI-BUMIPUTERA Islam/Melayu, yg. KELENTONG psl. IMDB ni, terutamanya puak PENGGANAS PEMISAH Sabah/Sarawak, bersama puak PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM - iaitu si KULI-Barat/NATO-ISrael/Zionis yg. memang nak MEMISAHkan Sabah/Sarawak yg- kaya minyak/gas, dari Malaysia dan diGABUNGkan dgn. SingaPORK-pusat-CIA-MI6/Mossad/NATO di Asia Tenggara!

    Dan BETINA ni juga sebenaqnya adalah adik ipar kpd. bekas PM UK yg. amat pro-ISrael/Zionis, Gordon Brown yg. terlibat bersama Blair utk. melancarkan perang Iraq yg. telah menyebabkan BERJUTA Bumiputera Arab Islam Iraq diBUNUH/diROMPAK/diPERKOSA dgn. amat KEJAM dlm. GENOSID oleh tentera PENGGANAS US/UK – lihat di http://www.whale.to/b/bollyn.html , How Mossad Controls Our Political Parties, by Christopher Bollyn, 25 October 2008:

    ……MOSSAD CONTROLS BRITAIN

    The evidence indicates that Israeli intelligence has near complete control of the leading political parties in Britain and the United States. While the Zionist political controllers in London and Washington are well known to the owners of the mass media, discussion of the subject of Zionist or Israeli control of the parties is censored in the media outlets they control. This censorship illustrates how Zionist control of the media serves to deceive the people and cause extreme harm to the nations.

    Specific examples of the current pro-Israel bias in the mass media would include the media's unquestioning support of the 9-11 cover-up, the costly and disastrous wars in Iraq and Afghanistan, and the trillion dollar "bail-out." The complete lack of transparency in U.S. elections and discussion of the secretive private companies that run our elections are also censored subjects.

    The utterly fraudulent Zionist construct called the "War on Terror" and the illegal wars in Iraq and Afghanistan have all been designed and forced onto the American and British nations by Zionists who control the political systems of London, New York, and Washington.

    In Britain, the two political leaders who have promoted and supported the Zionist agenda and wars of aggression are Tony Blair and Gordon Brown. Their Zionist paymasters and handlers are not hard to discern, although they are never discussed in the media in such terms……

    Nek Tempoyak.

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...