Thursday, August 27, 2015

Please Shut Up Tun M, Its Not That We Love You Less But We Love UMNO More


I disagree with Sanusi Junid that Najib is the person that made UMNO weak.

Mahathir is the root cause of UMNO weakening. But he did make UMNO strong once during the past 16 years.

Statistics don't lie.

1999 General Election : Mahathir made UMNO lose a staggering 24% of their seas - down 22 seats from 93.

2004 General Election : Mahathir made UMNO strong by retiring from politics, no longer contesting and keeping quiet and letting his replacement do his work.

Immediately, UMNO won 53% more seats and jumped from 71 seats to 109 - in the best results ever for UMNO and BN.

2008 General Election :  Mahathir made UMNO weak again by continuously attacking and treasonously attacking his own party over years - which made UMNO weak again by losing 38% seats.

In 2013 General Election : Najib won 9 more seats for UMNO - hence strengthening UMNO.. Mahathir was also relatively quiet this period.


Thus, this is indisputable proof where we can draw two conclusions:

1. Mahathir is the main cause of UMNO weakening.
2. If you want UMNO to be strong, ask Mahathir to shut-up.

6 comments:

  1. Ok. This is the Shahrir Samad logic. I think he put forth this argument in dismissing Tun as irrelevant recently.
    Actually so so so very very many of us love the Tun for speaking up. So eat your hearts out!

    ReplyDelete
  2. Wahai yang empunya blog, kalau ye pun, jangan laa menjilat sampai jadi bodoh...

    Yang pi setup 1MDB yang berhutang RM42 billion, Tun M ke, Najib?
    Yang dapat RM2.6 billion, Tun M ke Najib?
    Yang mempermainkan rule of law di Malaysia ni, Tun M ke Najib?

    Semua soalan yang Tun M tanya, aku pun nak tau jawapannya. Kau ingat aku sorang je? Abang kakak aku, mak pak cik makcik aku kat kampung, semua nak tau.

    Dan bukannya jawapan untuk penjilat yang kami nak dengar, kami nak jawapan yang berbukti, faham tak ni?

    Kau suh orang diam, tapi kau tak guna otak. Cuba laa sedar diri sikit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya setuju, penjilat tegar Najib semua nya ber otak udang

      Delete
    2. Servant of God, terima kasih. Mantap jawapan tu.

      Delete
  3. Dan janganlah kamu campur adukkan yang benar itu dengan yang salah, dan kamu sembunyikan yang benar itu pula padahal kamu semua mengetahuinya.
    (Al-Baqarah 2:42)
    And cover not Truth with falsehood, nor conceal the Truth when ye know (what it is).

    Wahai orang-orang yang beriman! Hendaklah kamu menjadi orang-orang yang sentiasa menegakkan keadilan, lagi menjadi saksi (yang menerangkan kebenaran) kerana Allah, sekalipun terhadap diri kamu sendiri, atau ibu bapa dan kaum kerabat kamu. Kalaulah orang (yang didakwa) itu kaya atau miskin (maka janganlah kamu terhalang daripada menjadi saksi yang memperkatakan kebenaran disebabkan kamu bertimbang rasa), kerana Allah lebih bertimbang rasa kepada keduanya. Oleh itu, janganlah kamu turutkan hawa nafsu supaya kamu tidak menyeleweng dari keadilan. Dan jika kamu memutar-balikkan keterangan ataupun enggan (daripada menjadi saksi), maka sesungguhnya Allah sentiasa Mengetahui dengan mendalam akan apa yang kamu lakukan.
    (An-Nisaa' 4:135)
    O ye who believe! stand out firmly for justice, as witnesses to Allah, even as against yourselves, or your parents, or your kin, and whether it be (against) rich or poor: for Allah can best protect both. Follow not the lusts (of your hearts), lest ye swerve, and if ye distort (justice) or decline to do justice, verily Allah is well- acquainted with all that ye do.

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...