Sunday, October 25, 2015

Muhyiddin Yassin Curi Keluar Data Milik Kerajaan Persekutuan?


Bekas Timbalan Perdana Menteri kata, beliau ada data yang menunjukkan pelaburan negara kita makin berkurangan berbanding dahulu (tak dinyatakan bila).
Persoalan saya untuk semua pihak fikirkan ;

1. Peraturan mana yang membolehkan bekas penjawat awam memiliki atau membawa keluar dokumen yang berkaitan dengan tempat kerjanya sebelum ini. Bolehkah diklasifikasikan data tersebut sebagai dokumen sulit yang curi?

2. Jika beliau dah tahu kedudukan pelabur semakin berkurangan kononnya, apa tindakan daripada beliau sebagai orang nombor 2 dalam kerajaan ketika itu?

i - Pasrah
ii - Serahkan kerja mencari & meyakinkan pelabur luar bulat-bulat kepada PM?

Rasanya persoalan kedua tu boleh jadi alasan tersirat yang kukuh, punca mengapa pemecatan terhadapnya boleh berlaku. Kalau beginilah, maka amat wajar PM singkirkan orang yang takleh bekerja dengannya.

1 comment:

  1. Macam mana pelabur nak confident melabur di Malaysia kalau berok2 macam yiddin muka lebam biru baruah kepada kerling kerala asyik sebok sabotaj imej negara sendiri demi politik?
    Macam SIAL!! Aku tak nak pemimpin2 macam juburi, yiddin kimak yang sanggup sabotaj negara demi kepentingan politik sendiri.
    KEPADA KERLING KERALA DAN BEROK YIDDIN, GET OUT OF UMNO AND JOIN DAP!

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...