Tuesday, March 29, 2016

Himpunan Bebaskan Anwar Gagal Tarik Sokongan Walaupun Mahathir Muncul #LGERasuah


Bagi ProTun, jumlah ni dah memadai untuk jatuhkan Presiden UMNO. Tapi bagi Pembangkang, sambutan seramai ini adalah faktor-faktor kerunduman parti mereka membawa turun lebih sokongan orang ramai dari kawasan Pandan terutamanya.

Rafizi Ramli sebagai wakil rakyat gagal membawa sokongan rakyat bersama kerana banyak whats app group dia telah left dan menyebabkan mesej jemputan ke program ini tidak viral seperti diharapkan.
Salah satu sebab lagi, rakyat dah bosan lah woi. Asyik sembang politik jer. Masuk dalam Dewan Rakyat asyik nak berkelahi, duduk atas pentas pula asyik maki hamun orang lain. Bila masanya nak bantu rakyat?

UMNO yang takda apa-apa jawatan dalam sesebuah Parlimen pun bagi bantuan kepada rakyat walaupun beg sekolah anak-anak.

#LGERasuah

2 comments:

  1. Rakyat sudah bosan dengan politik pembangkang....jenis politik longkang!!
    Ratizi ni pondan jenis apa?

    ReplyDelete
  2. Apa ke jadahnya nak lepaskan orang yang didapati bersalah oleh Mahkamah? Tidakkan ini satu tindakkan menghina Mahkamah?

    Allah swt Maha Mengetahui...DIA yang Mahu Anwar duduk dalam tu DIAM2....jadi jangan sibuk2 nak lepaskan dia sebelum waktunya.

    Allah swt juga Maha mengetahui SIAPA yang layak jadi PM Malaysia.

    Ya dulu zaman Tun M, sekarang masa itu telah berlalu...telah OVER.

    Tiba giliran DS Najib pula. Sebab Allah Maha mengetahui, DS Najib insan Penyabar.

    Kalau zaman Tun M dulu rakyat maki hamun dia, habis penuh kem kamunting semua masuk dalam kerana ISA!!!!

    Ya Allah selamatkan DS Najib!

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...