Monday, May 8, 2017

Jangan Terpedaya Dengan Berita Palsu - @NajibRazak


Masyarakat di negara ini dinasihatkan agar tidak terpedaya dengan berita palsu kerana ada pihak-pihak tertentu yang ingin 'memberikan gambaran berbeza' tentang Malaysia, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Beliau berkata pihak-pihak yang terlibat melakukannya demi kepentingan mereka sendiri dan menyebarkan berita-berita tidak benar mengenai negara ini.
"Jadi, jangan tertipu dengan berita palsu. Sudah lebih daripada cukup dan kita tidak mahu ia mengaburkan pencapaian dan kejayaan program transformasi Malaysia, satu transformasi bagi semua rakyat Malaysia, apapun pandangan mereka, yang harus dibanggakan," katanya semasa menyampaikan ucaptama pada Persidangan Minyak dan Gas Asia ke-19.

Persidangan dua hari yang bermula hari ini membawa bersama-sama pemimpin industri terkemuka, pembuat dasar dan perwakilan dari seluruh dunia.

Datuk Seri Najib berkata orang yang benar-benar tahu mengenai Malaysia juga menyedari terdapat banyak sebab untuk mempunyai keyakinan terhadap negara ini.

Beliau berkata orang sedemikian tahu bahawa di bawah kepimpinan kerajaan ini, terdapat tahun-tahun pertumbuhan yang sihat, yang melahirkan 2.26 juta pekerjaaan baharu.

Tambahnya juga, kadar pengangguran dan inflasi telah dapat dikurangkan dan Pendapatan Negara Kasar telah meningkat hampir 50 peratus.

"Perkara ini tidak akan berlaku secara kebetulan. Ia berlaku kerana kerajaan mempunyai rancangan. Rancangan itu telah dapat disampaikan dan akan terus disampaikan," katanya.

(Sumber - Bernama)

No comments:

Post a Comment

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...