Thursday, June 7, 2018

New Malaysia But Slow Move #MalaysiaMenyesal


Let’s have a quick overview.

It’s been four weeks since Malaysia decided.
Yet, full Cabinet has not been formed. There is no Foreign and International Trade and Industry Ministers.

Defence Minister attended Shangri-La Dialogue and we don’t actually know how he did. The KKMM Minister is believed to had been in Singapore, for God knows what.

The Prime Minister won’t miss his annual Nikkei do next week.

There is no Chief Secretary to His Majesty’s chest and purse. 

Almost every day they had press conference, just to show what last govt has done.

The new Attorney General, by his own admission, is not that fluent in Malay, which is constitutionally the national language.

Government plans to terminate 41,000 civil servants.

The Bank Negara Malaysia Governor and Telekom Malaysia CEO summarily quit.

Earlier, the Prime Minister claimed the Govt debt is over RM1 Trillion and the Bursa Malaysia hovers at mid 1700 points.

BTW, foreign funds already dumped RM5.3billion worth of shares.

The Minister of Finance is still an accused in a trial of a white collar graft case, charged under MACC Act.

Good, isn’t it?

7 comments:

  1. Kalau mendengar guruh dilangit,air ditempayan jangan dicurahkan....kalau tak inilah jadinya...

    Good wishing but worst coming...

    ReplyDelete
    Replies
    1. MENCURI DUIT ORANG gtanpa usaha MEMANG CEPAT.
      Apa pun tnetu kamu semua dah buat konklusi: SEMUANYA SALAH DAP!!!!!!......................hahahaha

      Delete
    2. Oh Cik Minahci: LGE (OKT) dah dikenakan tuduhan ngok!. Kalau AG baru (Peguam bela OKT tu) tarik balik pendakwaan terhadap LEG, jelas kerajaan PH kerajaan kroni.Muka tak tahu MALU betul Cik Minahci ni. Orng yg belum dituduh mencuri pulak di lempar dgn tuduhan mencuri ikut selera dia shj.

      Delete
  2. Kera jaan PH yg haru biru, caca marba & lintang pukang. Mcm mana pula nasib rakyat lepas ni?

    ReplyDelete
  3. PH tak boleh ditegur, mereka semakin sombong dan riak..usaha nak bela rakyat langsung tak nampak. bila orang bising baru gerak. memang macam kura kura lah dan ibarat pelajar lembam. kalau first year dah lembam dan caca marba, nak sampai ke tahun 3, 4 haii..entah le..tapi ye lah tunggu dan lihat. apa yang pasti tak macam kerajaan dulu yg lebih profesional.

    ReplyDelete
  4. pakatan lingkup negara..
    dendam kesumat diutama
    atok tua menjadi pelupa..
    judi forex bagaimana..
    peguam negara jadi boneka..
    apakah ini semua macai berbangga..?

    mintak dah turun ke belom?

    "hari ini menang esok minyak turun.. "

    BABI PUN BOLEH TERBANGG??

    ReplyDelete
  5. win la comment ni..merangkumi apa yg telah sebahagian org malaysia telah buat pada diri mereka sendiri..terutama org Melayu..tongkat yg mendokong org Melayu bangun utk berdiri sama tinggi dgn kaum lain dari segi ekonomi dicabut oleh sebahagian Melayu itu sendiri..

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...