Full Width CSS

Santau Karpal~



Masyarakat kite ni sering dibelenggu rasa takot bile dgr pasal domoh ataupun dukun. Sbb kite biasa dgr org kene santau - tuju² - rasuk - pukau dll lg.

Tp terpikir tak kite mengapa kita asyik dgr bende² ni terjadi dikalangan bangsa kite je?
Kenapa tak penah dgr jd pd bangsa lain?

i-Dulu masa heboh cite org ramai benci Bush psl dasar yg dijlnkn tak betol & semasa dia dtg M'sia, ada sesapa cube santau dia?
mgkin kalo nk buat gitu kene buat kt org M'sia je kot~

ii- Pastu kecoh cite psl Israel serang Palestin, ada sesapa hantar hantu ker jin pegi buat haru kt Israel?
mgkin sbb jauh sgt nk tuju² kot..

iii-Then now kecoh psl si Karpal nk saman Sultan perak, ada sesapa yg offer diri pegi santau, gune² si Karpal ni?
hah jwb²? mgkin bende² ni leh tuju pd orang Melayu je ker?

Abeh kalo takot nk repot polis, ni je la caranye nk tentang si Karpal tu. Santaukan dia.
Ker tak bole santau?
Kene tuju² sesama Melayu je ker bole? Aihhh susahla gini~
Atau perlu buat solat hajat? Haha~

Post a Comment

6 Comments

  1. Santau? uiks..
    takot..takot.ngeh3x.

    ReplyDelete
  2. Siapa boleh bomoh?

    ReplyDelete
  3. selum santau tu..

    baru sa..... gedebang... kena langgar dari belakang.. masuk spital.. dok atas kerusi roda... dapat la ahli parlimen tak cukup sifat

    ReplyDelete
  4. Langgar pastu lenyek² dgn stimroll..

    perghh lazat~

    ReplyDelete
  5. Sumbat masuk muntut Anwar lah hahaha

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..