Full Width CSS

EKSKLUSIF : Status Pemilik Bas Jelajah Merdeka Rakyat @Khalid_Ibrahim @ungkungku

Persoalan yang telah dilayangkan oleh Ketua Pemuda UMNO Selangor, YM Ungku Salleh Ungku Jamal hampir sebulan yang lalu kepada Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim mengenai status bas kontroversi Jelajah Merdeka Rakyat tidak dimampu dijawab oleh Tan Sri.

Klik sini, artikel mengenai desakan tersebut.


Tindakan Tan Sri yang seolah² cuba membuat bodoh akan pertanyaan tersebut telah mengundang rasa marah rakyat Selangor khususnya yang merasakan ada sesuatu perkara yang tidak kena dengan milikan status bas ini.

Cuba kita tengok gambar di bawah ini.

Saya merasakan jika Khalid Ibrahim ingin terus menerajui kepimpinan negeri Selangor, maka sikap ketelusan mengenai sesuatu perkara perlu diperjelaskan secara baik dan terperinci. Lihat bagaimana kerajaan Persekutuan hari ini memperjelaskan kepada rakyat mengenai sesuatu perkara yang sengaja dilontarkan oleh Pembangkang dengan niat memburukkan reputasi Barisan Nasional (BN).

Berbalik kepada isu pemilik bas tersebut.

Dalam kenyataan yang disiarkan dalam akhbar SelangorKini (31 Ogos 2012 - 7 Sept 2012), Khalid menjelaskan bas ini disewa khas olehnya untuk kegunaan PR menjelang Pilihanraya Umum 13 akan datang. Khalid juga turut menegaskan membayar sewa bas tersebut menggunakan duit poketnya sendiri.

Baca di bawah ini.

Persoalan yang mudah untuk dilontarkan kepada Khalid Ibrahim. Mengapa keterangan dalam akhbar tidak sama seperti yang terdapat pada geran bas tersebut.

Saya mengandaikan jika seseorang ingin menyewa sesuatu kenderaan, sudah tentu namanya tidak akan ditukar pada geran kenderaan tersebut kerana ia sudah menyerupai seperti memiliki kenderaan itu atau dalam bahasa sekolahnya, membeli / memiliki kenderaan tersebut secara mutlak.

So seperti yang ditegaskan oleh Ketua Pemuda UMNO Selangor, beliau menggesa Menteri Besarnya supaya kelihatan lebih telus dan rakyat yakin dengan kerajaan Selangor.


Rakyat Selangor berhak membuat penilaian dengan ketelusan kerajaan Selangor hari ini. Mereka memperjuangkan kerajaan yang transparent tapi hakikat sebenarnya mereka sendiri dalam diam menyeludup kekayaan negeri tanpa disedari rakyat.

Post a Comment

1 Comments

  1. kalaulah pakai duit kerajaan negeri semata-mata untuk tujuan kempen politik memang tak telus la tu..

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..