Full Width CSS

YB Samseng Ugut : "You Dedah You Watch Out I'll Go After You!!" @NajibRazak #1Malaysia #TolakPR #TolakSamseng

Bukan saja rakyat yang samseng

Difahamkan Nga Kor Ming telah membuat ugutan terhadap YB Datuk Hamidah Osman (YB Midah) berikutan pendedahan Exco Kanan Kerajaan Negeri Perak itu mengenai isu tanah 10,526 ekar dengan sebuah syarikat milik Ngeh Ko Ham.

YB Midah dijangka akan membuat laporan polis pada hari ini di Balai Polis Kampung Rapat berkaitan ugutan tersebut yang disifatkan beliau sebagai mengancam diri dan keluarganya.Exco Kanan Kerajaan Negeri, Datuk Hamidah Osman akan membuat laporan polis terhadap ADUN Pantai Remis, Nga Kor Ming kerana membuat satu ugutan yang disifatkan sebagai mengancam diri dan keluarganya. 

Hamidah berkata, laporan polis akan dibuat di Balai Polis Kampung Rapat pada hari ini.
Menurut Hamidah, ugutan itu diucapkan oleh Nga ketika di dewan semasa beliau rehat untuk minum pada hari keempat sidang DUN semalam.

Nga telah datang kemejanya lalu menuding jari dengan berkata "You dedah you watch out I’ll go after you", katanya.

"Pada saya ini merupakan satu ugutan dan saya rasa ia boleh mengancam keselamatan saya dan harus membuat laporan polis bagi melindungi diri saya dan keluarga saya,’’ katanya kepada pemberita di bilik media pada hari akhir sidang Dewan Undangan Negeri Perak petang tadi.

Ditanya pemberita bahawa Nga menafikan dakwaan itu, katanya, beliau mempunyai saksi semasa kejadian itu.

Katanya, dia mempunyai saksi yang melihat perlakuan Nga Ko Ming itu iaitu Adun Ulu Kinta, Datuk Rosnah Kassim dan Adun Pengkalan Hulu, Tan Sri Mohd Tajol Rosli Ghazali.

"Saya tidak akan membuat satu tuduhan tanpa saksi,’’ ujarnya.

Menurut beliau, Nga sebelum ini mendedahkan banyak perkara tetapi beliau tidak pernah mengusiknya.
"Dia dedah banyak perkara, kita tidak pernah usikpun, kita tidak pernah kacau pun, dia dedah dedahlah tapi bila kita dedah hal dia, dia ugut saya sampai dia kata `I’ll go after you’, kata Hamidah.

Semasa sidang Dewan kelmarin, Adun Slim, Dato’ Ahmad Khushairi Abdul Talib dan Dato’ Hamidah membuat pendedahan berdasarkan carian dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM), Upaya Padu Plantation Sdn Bhd dimiliki hampir 100 peratus oleh Ngeh Koo Ham.

Hamidah ketika mencelah perbahasan Khusairi mendedahkan daripada dokumen yang diperolehi Upaya Padu yang mempunyai tanah 10,526 ekar dimiliki oleh Efaktif Kirana Sdn Bhd dan Ngeh Ko Ham. Efektif Kirana memegang saham 51 peratus bernilai RM16 juta dan Ngeh Ko Ham 40 peratus bernilai RM15 juta.


Kenapa Nga Kor Ming melatah-latah bila isu ini didedahkan. Dia sepatutnya tidak perlu takut jika pendedahan itu tidak benar dan sekadar untuk mengaibkan dirinya. Tapi bila dia dah ugut-ugut macam tu, seolah-olah mengiyakan bahawa dia memang 'bersalah' dalam isu tanah terebut...!!!

Itu le tahap YB pembangkang dalam DUN Perak.... sombong, bongkak, taksub terlampau, bangga diri dan berlagak nak mampos!!!

Post a Comment

1 Comments

  1. Ingat Komen Melayu je yg suka cakap Bohong, rupanya Komen cina lg kuat membohong psl dia pikir Bohong pun ade Tuhanlo. Ini mesti belajar dari Nuar@Sukma. APTB! Banyak makan haruan BODOHla2.

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..