Full Width CSS

Ex DAPig Tuduh Isteri Tony Pua Simpan Ringgit Malaysia Berjuta² Di London?


Isteri Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua didakwa memiliki wang berjumlah RM3 juta yang disimpan dalam akaun bank di luar negara.

Dakwaan itu dibuat oleh bekas Ahli DAP, Tony Tan Chee Chong yang turut menggesa Tony Pua supaya memberi respon terhadap dakwaan itu dalam tempoh seminggu.
“Kita mempunyai bukti kukuh terhadap dakwaan itu. Jika Tony Pua tidak respon, kami akan dedahkan semua dokumen berkaitan,” katanya dalam sidang media.

Dia mendakwa dokumen mengenai akaun isteri Tony Pua berada dalam simpanan seorang ahli DAP.

Tambahnya, Tony Pua sering menuduh Barisan Nasional (BN) dan kerajaan sebagai tidak telus terhadap akaun yang dimiliki mereka.

Kini, katanya, sudah tiba giliran Tony Pua untuk menunjukkan dan mendedahkan harta dan akaun yang dimilikinya serta isterinya.

“Saya mempunyai maklumat dari tiga ahli DAP yang mengatakan isterinya mempunyai banyak aset di luar negara,” katanya.

Beliau berharap Tony Pua bekerjasama dan memberi respon terhadap dakwaan ini.

Post a Comment

1 Comments

  1. Itulah sikap sebenar cina sipemakan babi ni......paku dulang paku serpih mengata orang dia yang lebih....lambat laun Allah akan bukak juga kesalahan dia ...nak jatuhkan sangatkan Pm Najib silap2 kau sendiri jatuh yang terduduk....ingat orang Islam doa merekalah senjata yang Allah anugerahkan khas untuk kami...bukan cina kafir harbi macam tony puaka

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..