Monday, March 21, 2016

Anak Muda Melayu Direkrut DAPig Untuk Tolak Perlembagaan Negara


Inilah perancangan pihak komunis yang cuba menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara republik dengan menolak serta mengubah 100% kepentingan Agama, Bangsa, Raja² Melayu dan Perlembagaan Negara.


Fahami dan lihatlah ini yang sedang mereka lakukan dengan menghasut anak muda Melayu untuk turut serta menolak Perkara 153 Perlembagaan Negara.

Artikel 153 Perlembagaan Malaysia memberikan tanggungjawab kepada Yang di-Pertuan Agong menjaga kedudukan keistimewaan orang Melayu dan penduduk asal Malaysia, secara kumpulannya dirujuk sebagaiBumiputera. Artikel mengspesifikkan bagaimana kerajaan pusat melindungi kepentingan kumpulan-kumpulan ini dengan mendirikan kuota kemasukan ke dalam perkhidmatan awam, biasiswa dan pendidikan awam. Ia juga biasanya dianggap sebagai sebahagian daripada kontrak sosial, dan biasanya dikatakan sebagai pertahanan legal bagi ketuanan Melayu.

Mereka hanya sedar keseronokan menjatuhkan kerajaan Barisan Nasional hari ini dan menolak Perlembagaan Malaysia sebagai satu usaha yang hebat namun realitinya mereka sendiri sudah merasai nikmat yang terkandung dalam Perkara 153 tetapi tidak membenarkan nikmat yang sama itu dinikmati oleh anak cucu mereka suatu hari nanti.


No comments:

Post a Comment

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..