Thursday, January 3, 2019

Tips Mengusir Kencing Manis & Darah Tinggi Dengan Modal Serendah RM1.00 Jer


Berikut adalah perkongsian yang diperolehi menerusi ruangan group WhatsApp. Boleh cuba baca dan juga try sekiranya teringin menggunakan kaedah alternatif. Sebenarnya banyak ilmu baru kita perolehi apabila mendapat ujian kesakitan daripada Allah S.W.T.

Ada seorang sahabat yang punyai masalah iaitu selalu makan lewat malam. Kesudahan nya beliau terkena penyakit kencing manis. Teruk dia kena berubat rata ceruk tempat semahal2 dan semurah2 dah pergi.

Akhirnya ada Ustaz telah memberi petua kepada beliau dan beliau nak kongsikan juga dgn sahabat2 di Group ini..in syaa allah. Modal tak sampai rm 1 je..

Power nye KACANG BENDI yg kita tidak merungkai khasiatnya. Kita asyik makan ubat moden tanpa mengkaji khazanah alam.

Sekarang penyakit KENCING MANIS & DARAH TINGGI sahabat kita telah turun mendadak, doctor pon hairan dan bertanya ubat apakah yg dimakan beliau.?

Beliau menunjukkan balang yg dipenuhi air dan di dalamnya ada KACANG BENDI yg Ustaz suruh lakukan.

Sila share semoga ianya bermanafaat kepada pengidap penyakit Kencing Manis dan Darah Tinggi.
Semoga bermanafaat ye.

Bahan2 nya:

1) 2 biji kacang bendi di cuci bersih,
2) 1 Balang kosong kaca or plastik,
3) Air putih ya.

Cara2 membuatnya:
1) Potong kacang bendi ikut sesuka hati, macam nak goreng buat sayur.
2) Balang kosong di cuci bersih.
3) Masukkan Air putih ke dalam balang kosong beserta dgn kacang bendi yg dah dipotong.
4) Rendam semalaman, biarkan lendir kacang bendi itu keluar.
5) Esok pagi sila minum air yg direndam bersama dgn kacang bendi itu.

Sila minum sampai habis air tersebut.

* Ini untuk sehari sahaja, anda boleh amalkan selalu untuk memastikan penyakit kencing manis dan darah tinggi kembali normal.

Semoga bermanfaat untuk semua.
Wallah’ualam...

Sumber : WhatsApp

Sekiranya tips / petua ini bermanfaat kepada anda dan disyorkan kepada orang lain, mohon dikongsikan bersama ya. Terima kasih

No comments:

Post a Comment

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..