Tuesday, April 3, 2012

NOW : DBKL Mula Merobohkan Flat Kerinchi, Lembah Pantai @RajaNongChik @umbkl

Sekarang ini, pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) sedang dalam usaha merobohkan flat 4 tingkat di Kerinchi untuk dibangunkan menjadi lebih baik. 


Dalam keadaan begini, ahli parlimen Nurul Izzah pun muncul kononnya nak jadi wira untuk 30 keluarga (sedangkan 30 penghuni je) yang masih berdegil enggan berpindah.


Diorang bukannya degil tetapi telah di batu api oleh Nurul Izzah dan gerombolannya yang lain beberapa hari sebelum ini utk tidak berganjak daripada rumah tersebut. 

Makcik² ni geng yang menyokong pembangunan semula kawasan tersebut.

Diorang meletakkan syarat, akan berpindah selepas Pilihanraya Umum akan datang.

Haihhhh pasal apa nak tunggu PRU baru nak pindah? Takut tak dapat mengundi ker atau Nurul Izzah sudah rancang strategi untuk membiarkan 30 penghuni ini tadi memohon kepada bakal calon BN pada PRU akan datang untuk menunaikan hajat mereka kelak. Hajat supaya diberikan ganti rugi yang tidak setimpal.



Orang nak bagi pembangunan yang lebih baik tapi ada pula pihak yang cuba mensabotaj niat baik kerajaan untuk rakyat. Pihak inilah yang busuk hati melihat rakyat mendapat faedah daripada kerajaan Malaysia.

Lagi laporan bakal menyusul.


Sent from my Samsung Galaxy Tab

10 comments:

  1. Teruskan update bro...

    SAMSENG PAKATAN HAPRAK BUAT KECOH DI FLAT 4 TINGKAT KERINCHI. Baca di sini...

    http://apakecoh2.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. satu untuk kau..rakyat

    sepuluh untuk aku ....pemimipin lembumno

    pasal tu rakyat bangkang
    bukan membuta tuli
    tanah flat kg kerinci mahal wooi
    kau ambik 20sen kau jual sepuluh hinggit
    adil ke tu....wa nak tanya lu

    ReplyDelete
  3. pukimak punya Nurul Izzah

    ReplyDelete
  4. woi Mak Lampir,

    Tolong cerita sikit. Tang mana masalah ko tu?

    ReplyDelete
  5. Mak Lampir...kesian Nurul kan, macam dah takde isu lain yang lebih baik untuk diperjuangkan.

    Dah takde harapan nurul nak menang lagi kat Lembah Pantai kalau begini gaya perjuangan dia...

    ReplyDelete
  6. hahaahahaha... kesian tul org2 FUckatan ni.. Flat tu DBKL punya.. bior ler dier nak jual ke pe ke.. org dah nk upgrade dh kira ok dh..
    tgk kt penang tu.. abis tanah org kg kena amik.. TANAH ORG KG TAU bukan tanah kerajaan.. pastu buat APARTMENT MEWAH plak tu.. bukan upgrade utk org kg.. poyo la..

    Izzah tu pulak tiba2 meroyan pesal.. ari tu kata org PPRT ngan ddk flat ni ada masalah integriti..
    ko nak bela org xde integriti tu nape???

    ReplyDelete
  7. Kahkahkah....padan muka nurul kena sound dgn BOTAK

    ReplyDelete
  8. Setau aku, org yg beli rumah flat ni hanya dapat hakmilik strata..bukan dapat hak tanah tu..jadi kalau penilaian nak buat utk gantirugi adalah ke atas rumah tu sahaj dan bukan atas rega nilai tanah..Mak Lampir, sila kaji bend ani sebelum ko nak kaitkan rega tanah kerinchi tu..

    ReplyDelete
  9. padan muko mak lampirr..nak bagi fakta pun, biar la fakta yg bernas..cakap mcm budak tadika.pikir guna kepala lutut

    ReplyDelete
  10. selendang tengkolokApril 4, 2012 at 5:00 PM

    APA JADI NGAN 30 FAMILY TU??? RUMAH DAH KENE ATTACK NGAN BULLDOZER... YANG DATANG BACKUP IZZAAH SORANG.. JADI... MAKNANYA DORG CHECK IN UMAH IZZAAH AND ARNUWAR KE....?? MAKNANYA.... MAK ZAH CEPET KENE MASAK LEBIH LAH YE....HURMM NAK BACKUP IZZAAH?? TAPI X PER LA.... ISRAEL LEH BACKUP PERBELANJAAAN...

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...