Monday, May 21, 2012

PAS Ikhlas Atau Nik Aziz Tak Ikhlas?

Muzakarah PAS dan UMNO akan berjaya sekiranya Ulamak Politik PAS, Nik Aziz diSTAPLERkan mulutnya.

Mengapa?

Saya berpendapat jika PAS benar-benar ikhlas ingin bermuzakarah demi kebaikan umat Islam di sini, maka teruskanlah niat murni ini tanpa merujuk perkara tersebut kepada Mursyidul Am parti itu.

Tindakan Nik Aziz mengajak UMNO bermuzakarah dan meletakkan 2 syarat yang WAJIB dipenuhi UMNO amatlah tidak releven. Ni syarat yang dinyatakan;

1- Jika UMNO ingin bersatu dengan PAS, mak wajiblah UMNO menukar dasar kebangsaan dan ditukarkan kepada Islam.

Keputusan itu hendaklah dibuat secara rasmi dan bukan keputusan berseorangan.

2- UMNO kena terima PAS bersama geng Pakatan. Dalam erti kata lain, UMNO mesti bersama dalam Pakatan.

Nik Aziz turut menambah..

Muzakarah diminta oleh agama Islam dan sepatutnya adalah untuk kebaikan semua pihak dengan niat yang benar-benar ikhlas.

Adakah ini dinamakan Muzakarah yang ikhlas? Nik Aziz mungkin terlupa bahawa syarat yang diletakkan itu merupakan agenda politik tetapi dia menggunakan medium Muzakarah melalui Islam sebagai cara memanipulasi fikiran umat Islam.

Amat kasihan PAS dan penyokongnya terus diperlakukan sebegini rupa. Kenyataan Nik Aziz ni seakan-akan menolak jauh peranan dan kuasa yang diamanahkan ahli PAS kepada Presidennya, Hadi Awang.

Saya dan masyarakat di luar sana juga percaya, jauh di sudut hati setiap ahli PAS menginginkan penyatuan ummah samada daripada UMNO ataupun parti berfahaman lain di bawah naungan Islam.

Mungkin sudah tiba masanya, ahli PAS menolak ulama gila, si Nik Aziz ini.


Twitter : @REZQEENHILL
BBM : 23C29857
Email : reezqeenos@gmail.com


Post Guna BlackBerry® Je

2 comments:

  1. nik aziz ni perasannya sampai tahap gaban. nik aziz perasan pas ni kuat sangat. tak terfikir langsung kt benak dia berapa ramai adun pas berbanding adun umno. berapa ramai mp pas berbanding mp umno. dah la dia yg mulakan isu muzakarah baru, tetiba dia jugak bagi syarat mcm2 kt umno. tak tergamak aku kata nik aziz ni gila, tp lebih kurang mcm tu la. pelik bin ajaib sungguh nik aziz ni. makin tua makin galak usahakan perpecahan.

    ReplyDelete
  2. INI SEMUA MAINAN POLITIK TOK GURU DAH MULA NYANUK.......MANA MUNGKIN PERASAAN DENDAM YG KUAT KPD UMNO MEMBOLEKAN IANYA BERTUKAR DLM SEKELIP MATA SEMATAMATA KERANA PARTI NYA DAH DIPINGGIRKN OLEH ORG MELAYU....JGN TERPENGARUH DGN MAINAN POLITIK SITUA INI....MUZAKARAH ADALAH SATU PERBINCANGANM UNTUK MENCAPAI SATU KATA SEPAKAT DLM HAL ISLAM BUKAN UNTUK BERSATU....TOK NYANUK TAK FAHAM

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...