Friday, May 25, 2012

Upah Budak Sendiri Baling Objek (SOKOP) @n_izzah @RajaNongChik

Malam tadi berlangsungnya ceramah isu² semasa oleh UMNO dan PKR di Lembah Pantai (LP). Ala kawasan Parlimen Raja Nong Chik (RNC) tu, kenapa saya sebut kawasan Parlimen RNC kerana hanya RNC dan kuncu²nya saja buat kerja di Parlimen tersebut. Sama lah juga di kawasan² lain di seluruh Malaysia ni.

Berbalik pada kisah sebelum kejadian baling batu dan cedera ini. Untuk info, kawasan ceramah kedua² parti memang sangat hampir. So kemungkinan ada lah yang hangat hati time tu. Selalu yang hangat² hati ni sebelah sana lah pasal depa ni jenis manusia tak pernah sejuk hati haha.

Tiba² lampu pada ceramah sebelah Pembangkang terpadam dan tiba² juga beberapa objek berterbangan di udara dan landing di atas beberapa penonton yang hadir.


Didapati beberapa individu yang tidak dikenali membaling batu, telur dan botol air ke arah hadirin yang berkumpul untuk mendengar ucapan daripada pemimpin Pembangkang tersebut.


Bagi saya perkara ini tidak menghairankan kerana ia sudah lama diguna pakai oleh Anwar Ibrahim sepanjang bergelar Ketua Pembangkang.

Semenjak ABU - Asal Bukan UMNO dilancarkan. Pelbagai bentuk perkara² negatif berlaku dan yang lebih menariknya semua perkara tersebut dihalakan kepada UMNO. 

Lihat berapa banyak penipuan yang dijaja Anwar dan kuncu²nya supaya rakyat menjadi kasihan melihat azab yang terpaksa ditanggung PR untuk berjaya, what the f***.

Kereta Mercedes Benz milik Anwar kemek pun disalahkan kepada UMNO, rusuhan Bersih 3.0 aritu pun disalahkan pada UMNO dan banyak lagi bentuk provokasi yang sengaja ditimbulkan kepada rakyat agar terus menerus membenci UMNO.




Kembali pada kisah di Lembah Pantai, modus operandi nya tetap sama iaitu Standard Operation Kill Our People (SOKOP), benarkah dakwaan saya ini?

Jom baca cerita daripada saksi yang berada di tempat kejadian.


Transkrip : Saya berada di ceramah Ummi Hafilda malam tadi di Pantai Permai, Pantai Dalam yang bersebelahan dengan khemah ceramah PKR yang turut dihadiri Anwar Ibrahim dan anaknya Nurul Izzah.

Semasa kedua² ceramah berlangsung, tiba² Anwar Ibrahim tak pasal² menjerit "Pemuda UMNO Sial !!"

Tak tipu. Anwar memang cakap macam itu. "Pemuda UMNO Sial" kata Anwar.



Rupa-rupanya dia menuduh Pemuda UMNO baling batu ke kawasan ceramahnya.


Sebenarnya yang baling batu ialah orang PKR sendiri! Lihat bukti seorang pemuda UMNO yang memakai baju Gelombang Merah menjadi mangsa keganasan PKR yang membaling batu ke khemah UMNO malam tadi. Adik ini kena 7 jahitan. 

Rupa-rupanya di sebelah PKR pun ada yang terkena balingan, seperti yang dilapor di Malaysiakini.

Saya tak dapat memastikan dengan tepat siapa yang baling. Joe Pisang tak suka menuduh tanpa bukti tepat, bukan macam orang Pakatan Rakyat.

TETAPI!

Sebenarnya, ada beberapa eye-witness yang menyaksikan objek-objek terbang pada datang dari kawasan samseng-samseng AMK berkumpul. 

OBJEK TERBANG INI BUKAN SAJA MENGHALA KE KAWASAN UMNO TETAPI JUGA KE ARAH PENYOKONG MEREKA SENDIRI.

REPEAT. ADA SAKSI YANG NAMPAK OBJEK TERBANG DATANG DARI TEMPAT PKR KE ARAH TEMPAT PKR YANG LAIN.

DAN

Takkan lah ada pemuda UMNO yang nak duduk tercongok celah-celah gerombolan AMK!!!!


Ini twit-twit dari eye-witness yang nampak objek berterbangan semasa kejadian.




Ini kisah sebenar kejadian yang sengaja dipendam oleh orang² PKR dan Anwar Ibrahim sendiri. Mereka sendiri membentuk pasukan SOKOP ini untuk membuat provokasi ke atas parti sendiri.

Mereka sengaja bertindak demikian berdasarkan beberapa faktor, mungkin..
1- penyokong PR sendiri tak berpuas hati dengan Nurul Izzah pasal tak jalankan tanggungjawab as YB di situ.
2- sikap Nurul Izzah yang turun bila ada ceramah PR saja.
3- menyampah dengan penipuan pemimpin sendiri.
4- sengaja menimbulkan suasana tegang antara kedua² parti.
5- saja suka² membaling batu, botol dan telur.
6- dibayar oleh kumpulan lain dalam parti yang sama

Dan hasilnya seperti di bawah.



Jadi siapakah yang perlu kita salahkan?

SEMUA INI SALAH ANWAR IBRAHIM !!
Standard Operation Kill Our People (SOKOP)


Twitter : @REZQEENHILL
BBM : 23C29857
Email : reezqeenos@gmail.com

8 comments:

  1. memang kerja anwar pun, bangsat

    ReplyDelete
  2. Lain kali kena lah beringat sikit. Kalau buat ceramah berhampiran dengan pembangkan, kena lah pikir perkara yang buruk2 bakal berlaku. Sepatutnya standby di semua sudut. Perhatikan ape yang mereka akan lakukan. Ini baru baling batu dan botol. Kalau baling bom cam ner. Tak pasal2 mati katak.

    ReplyDelete
  3. Makan diri sendiri. Anwar penipu

    ReplyDelete
  4. Untuk jalan selamat betul kata KJ...jangan berlakunya ceramah berhampiran dengan pihak lawan...

    Kalau ikut tactic zionis memanglah...sanggup binasakan kaum sendiri dan tuduhan dilempar pada orang lain..biasalah tu..

    ReplyDelete
  5. boleh plak tertiba lampu padam semasa ceramah, takkan takder backup supply kawasan bukan hulu pun. Yang si anu memaki dalam gelap apa hal, standard org yg normal akan mengaawal diri masa gelap atau terus turun utk mengelakkan diri daripada perkara yg tidak diingini ataupun si anu akan dikawal sepenuhnya oleh bodycute si anu. Ini tidak lain telah dirancang utk mendapatkan simpati dan terus membuat tuduhan memDAPig (babibuta)

    ReplyDelete
  6. Common PR la ni..
    buat salah sendiri lepas tu salahkan orang lain..
    Buat BERSIH tapi bila tak boleh nak kawal salahkan polis, salahkan BN..

    ReplyDelete
  7. anwar sanggup buat apa saja...

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

BAJU SEA GAMES 2017

BAJU SEA GAMES 2017
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...