Wednesday, August 22, 2012

@Chegubard & SAMM Mulai Main Bangsat Dengan UMNO

Disebabkan UMNO merupakan satu-satunya parti yang hanya dan mampu berbakti untuk kebajikan rakyat, maka tidak hairanlah UMNO menjadi sasaran pihak tertentu.

Begitulah yang turut terjadi kepada banner ucapan Hari Raya Aidilfitri oleh jawatankuasa UMNO Bahagian Seputeh. Banner tersebut telah ditampal dengan sticker ABU yang membawa maksud Asal Bukan UMNO.

Hebat bukan kepalang organisasi yang membawa perjuangan ABU iaitu Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM). Mengapa saya katakan mereka hebat? Kerana mereka hanyalah kumpulan yang tidak mempunyai sumber kewangan yang menakjubkan dan kukuh tapi boleh print begitu banyak sticker untuk ditampal dan sabotaj banner-banner UMNO.

Keduanya, SAMM begitu taksub menolak UMNO sehingga terlupa ada di kalangan budak dalam kumpulan tersebut pernah dibiayai oleh Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (UMNO).

Berikut transkrip laporan Polis yang dibuat.
_________________________________

Saya telah dimaklumkan oleh En. Niya Ahmad Bin Sheikh Isindar, selaku pekerja di Pejabat UMNO Bahagian Seputeh melalui telefon jam 12.00 pm, 21 Ogos 2012 bahawa terdapat sticker – sticker Asal Bukan UMNO (ABU) ditampal di sekitar Pejabat UMNO Bahagian Seputeh dan juga banner Selamat Hari Raya dan bahagian muka pemimpin UMNO Seputeh seperti Datuk Mustapa Kamal dan pemimpin – pemimpin lain.

Jesteru itu, saya bergegas ke Pejabat UMNO Bahagian Seputeh dan tiba di sana jam 2.00 pm dan mendapati sticker ditampal termasuk ditampal pada papan tanda Pusat Khidmat Masyarakat Parlimen Seputeh.

Laporan ini dibuat terhadao keganasan harta benda – Vandalism – yang telah dilakukan oleh mereka dan siasatan mestilah dilakukan terhadap pelaku tersebut.
 
Sepengetahuan saya, Tema ABU ini digunakan oleh Persatuan Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) yang pengasasnya adalah Badrul Hisham Shahrin.

Melalui twitter akaun @Chegubard beliau menyarankan pengedaran poster ini dibuat semasa musim Ramadan dan mereka mempunyai jaringan untuk menampal poster dan sticker di seluruh negara.
 
Jesteru itu, laporan ini juga dibuat untuk pihak polis menyiasat adakah penglibatan En. Badrul Hisham Shahrin selaku pengasas SAMM terlibat secara terus dalam aktiviti penampalan sticker di Pejabat UMNO Bahagian Seputeh.
_________________________________

Hahaha tu dia laporan Polis yang dibuat ke atas nama @Chegubard. Tengoklah apa yang budak SAMMdol nak jawab apa pula.


Sent from my BlackBerry® Smartphone

1 comment:

  1. Kita ajar budak2 SAMM di DIMU..geram ni, giler2 punye geram!

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...