Monday, December 17, 2012

Tu Dia Suara Orang Melayu Yang Kalah Dalam Kongres DAP #TolakPR #TolakFitnah
Sebelum Kongres DAP yang selesai kelmarin, salah seorang ahli politik Melayu dalam parti DAP telah mengeluarkan satu kenyataan kontroversi.

Di antaranya :

Seorang pemimpin DAP Pulau Pinang meminta sekutunya, PKR untuk mengorbankan beberapa kerusi bagi memberi laluan kepada calon-calon Melayu dari DAP untuk bertanding pada pilihan raya umum akan datang.

Ahli jawatankuasa DAP Pulau Pinang, Zulkifli Mohd Noor (kiri), berkata partinya "tiada pilihan" tetapi memohon untuk mendapatkan sekurang-kurangnya satu kerusi parlimen dan lima kerusi dewan undangan negeri dari PKR di Pulau Pinang pada pilihan raya akan datang.

Sekiranya DAP gagal membariskan calon-calon Melayu pada pilihan raya akan datang, ia akan dilihat sebagai parti "anti-Melayu dan cauvinis", kata Zulkifli, yang juga ahli Majlis Bandaraya Pulau Pinang. seterusnya

Persoalannya sekarang, Zulkifli Mohd Noor dan 7 lagi ahli politik Melayu DAP telah dimalukan semasa Kongres DAP kerana gagal dalam pemilihan CEC DAP.

Jika mereka semua gagal terpilih dalam CEC DAP, di manakah kredibiliti ahli politik Melayu itu untuk menuntut kerusi daripada PKR Pulau Pinang?

Bukankah kekalahan mereka itu menyerlahkan parti DAP yang anti-Melayu dan cauvinis?

Malah, kekalahan mereka di dalam DAP itu mungkin menjadi bahan jenaka orang lain di dalam Pakatan pembangkang!

Sungguh menyedihkan!


Sumber : Dr MiM

4 comments:

 1. Kat Penang jangan bagi lebih dari 19 yang DAP ada sekarang, kalau tidak DAP akan menjadi kerajaan tunggal kat Penang, melayu jangan jadi bodo sangat, kalau dapat kat Penang depa ni akan bermaharaja lela dengan menghakmilikkan negeri itu sebagaimana singapore dulu, melayu akan terus dihalau keluar keluar.

  ReplyDelete
 2. dah memang dasar komunis lagu tu.......tapi melayu bodoh juga

  ReplyDelete
 3. melayu dap mmg bangang

  ReplyDelete
 4. Kadang2 aku hairan.. Benda dah nampak sgt.. Masih bebuat tak nampak..

  ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...