Friday, January 18, 2013

Bob Lokman Back Up Patrick Teoh #1Malaysia #TolakPR


Ini lah akibat apabila pelawak diangkat oleh PAS sebagai ulamak.
Bob Lokman sebelum ini berdentum dentam berceramah sekeliling alam tentang Islam namun apabila Patrick Teoh berkata tentang Islam, beliau pula kata jangan salahkan kerana Patrick bukan Islam.

Ini adalah contoh apabila orang yang kurang pengetahuan dan selama ini kurang mengambil berat tentang agama dibawa ke kancah politik separuh agama separuh oleh PAS.

Bob Lokman berkata tidak ada gunanya kalau beliau menghentam secara peribadi terhadap Patrick kerana itu tidak membantu, tapi adakah dengan berdiam diri akan lebih membantu.

Selaku seorang yang beragama islam dan juga bekas seorang artis, Bob boleh menggunakan kelebihan perkenalan beliau untuk menasihati Patrick agar tidak memperkatakan apa apa jua tentang agama Islam.

Tapi mungkin kerana politik, Bob menjadi risau sekiranya beliau menghentam Patrick akan merosakkan rancangan beliau yang sebelum ini dikatakan ingin menjadi calon PAS.

Kalau Bob jadi calon rasanya tambah huru hara lagi keadaan kerana nanti akan bertambah sorang lagi yang menyokong penentangan terhadap agama islam.


Disebabkan color parti Bob Lokman dan Patrick Teoh sama maka lebih baik didiamkan, begitu?

Membiarkan Islam dihina lebih jahanam daripada mempertahanakan PAS daripada dihina. Bangang punya pemikiran gini.


2 comments:

 1. Apa nak buat....Bob ni adala termasuk spesis yang telah mengkepala-lututkan otak mereka. Nak cakap lebih2 pun lotih dibuatnya....

  Tolak PR dlm PRU13 ni. Satu undi untuk PR adalah satu undi untuk PAS-pis-pus, DAPpigs, P'Gay'R dan
  satu undi untuk tuhan 'Allah Trinity' DAPpigs mereka tu. Jangan kita gadaikan masa depan anak-anak
  dan cucu kita dengan memangkah parti-parti yang bersekongkol bawah PR dlm PRU13 nanti.....

  ReplyDelete
 2. Apa nak heran dengan bob... dia tu pelakun.... dia pernah berlakun watak baik dlm drama.... dia pernah berlakun watah jahat dlm film... itu bukan bermakna dia baik atau dia jahat.... itu hanya berdasarkan skrip drama atau film.... dia kan berlakun.... dlm hidup dia penuh dgn aksi dan gaya lakunan.... kini dia mendapat tempat dipentas pas... ini lah masanya dia berlakun dengan skrip watak ulamak.... abby abada dan hairi othman pun dpt peluang berlakun atas pentas pas....

  ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...