Sunday, February 17, 2013

Hampir 30,000 Warga Bandar Tun Razak Menerima #BR1M @NajibRazak #BTRMilikKita

Hampir 30,000 penerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) di parlimen Bandar Tun Razak.

Rata-rata penduduk yang menerima BR1M kali ini merupakan golongan berpendapatan kurang RM3,000, Orang Kelainan Upaya dan penerima BR1M tahun lepas.

Sementara itu hanya 30% mewakili penerima BR1M bujang yang baru pertama kali diperkenalkan oleh Kerajaan Barisan Nasional (BN).

22 comments:

  1. Salam bro, kalau terlepas ambik BR1M pagi tadi pasal keje, nak refer kat pejabat umno bandar tun razak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh bro.. pi ke pejabat umno waktu opis hour je..

      Delete
    2. Rezqeen hill, terima kasih bagi info bro. Dah dapat tadi baucar BR1M di pejabat UMNO Taman Tenaga, Cheras pagi tadi.

      Delete
  2. salam sejahtera, i would like to know if there is other places to take the BR1M voucher..and can you provide me with the address..thank you very much.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Salam Sejahtera.

      For ur info, if you already register for BR1M then u'll received a letter dat ask u to go to somewhere to take a voucher. But if u didn't get any letter, u can ask from LHDN nearest ur address.

      Delete
  3. Rezqeen hill, terima kasih bagi info bro. Dah dapat baucar BR1M di pejabat cawangan UMNO Taman Tenaga pagi tadi.

    ReplyDelete
  4. oh dah wat penyerahan ke..tapi surat sy belom dapat lagi padahal mmg dh lulus.then kemalrin dapat sms suruh call penabat umno bandar tun razak utk tuntut surat.bila sy call tak pernah berjawab.kenapa ye??sy dh call 2 hari since khamis dr pukul 8pg-5ptg..boleh ke sy walk in je pegi amik baucer tu kt ofis umno?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Boleh je terus walk in ke pejabat UMNO Bdr Tun Razak utk buat tuntutan surat kelulusan BR1M tp setahu saya, semua surat akan dihantar direct ke alamat rumah yang kita daftar.

      Cuba check dgn Pejabat UMNO Cawangan kalo di Pejabat UMNO Bdr Tun Razak kata sudah diedarkan. Ataupun dptkan contact person yg diminta utk hantar surat tersebut.

      Delete
    2. Tula,sy dah call no yg die sms 03-91731558/59 dari semalam sampai harini untuk pengesahan tapi takde sape pon angkat.frust betol..hmm camne nak dapatkan contact person org yg patut hantar surat tu?

      Delete
    3. Saya try usha kan dulu ya. Tapi ni di luar bidang kuasa sy sebenarnya. Cik duduk area Sg Besi ker?

      Delete
  5. salam. maaf nk tnye. sy xberkesempatan nk ambil baucar tu lg. jd sy perlu kt caw je ke utk ambil? wekend tak bukak ke? hanya office hour?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weekend tak buka. Boleh terus walk in ke Pjbt UMNO Bhgn saja. Pjbt UMNO Cawangan, takda buat khidmat ini.

      Delete
  6. cmne ni ea surat dr kementerian kewangan tp majlis 16 hb..sy bru ari jumaat lps ni cek pos surat boucer kuar kt UMNO bandar tun tp dh cek kupon dh abis xpham la. ade no kontek? tel pjbt umno bnyak kali xde org akt..xde org keje agaknye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya cadangkan terus pergi ke Pjbt UMNO Bhgn saja. Tak perlu call dorang kalo xmenjawab telefon tu.

      Delete
  7. salam... saya baru perasan sy dpt surat yg mengatakan sy lulus BR1M.. sy baru baca surat tu hari ni (6 mei) tp sygnya sy terlepas utk amik boucer tu yg patutnya 28april kat bandar tun razak.. sy call no yg dlm surat tu tp x berjawab2 langsung... blh ke sy terus walk in je kat pejabat umno bndr tun razak tu? office hour je ke blh?

    ReplyDelete
  8. boleh saya tahu alamat pejabat bdr tun razak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pejabat UMNO Bahagian Bandar Tun Razak
      Lot PT 4752, Jalan Selimang
      Taman Tenaga
      56100 Kuala Lumpur

      Delete
  9. assalamualaikom.saya nak Tanya.saya dapat surat menyatakan suruh saya ambil penyerahan baucer 5hb kat ofis umno Bandar tun razak.tapi saya tak dapat nak ambik pada tarikh tersebut kerana saya perlu pulang ke kampong di Kelantan.jadi adakah possible if I collect my voucer 4hb 1 day early?or I need to postpond?how is the prosedur?

    ReplyDelete
  10. NAK TANYA TU VOUCHER NAMA SUAMI, ISTERI BOLEH G WAKIL AMBIL KE?

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...