Thursday, December 19, 2013

Oh Hari Ini Kalau #UMNO Nak Bercakap Pasal MELAYU Kena Cover Sikit? Butoh Hang ! #1Malaysia @NajibRazak


Apa bangang punya Ketua Pemuda MCA keluarkan peringatan kepada UMNO supaya berhati² bila bercakap mengenai isu mengenai Melayu di kalangan orang Melayu kerana dikhuatiri akan membuatkan kaum lain terasa hati sekaligus bakal merosakkan plan jangkamasa panjang MCA untuk PRU 14 nanti?

Jawapan saya kepada Wee Ka Siong ;


BUTOH PAK HANG

Drama apa lagi yang cuba dimainkan oleh mereka ini. Apa yang mereka risaukan mengenai UMNO yang bercakap mengenai orang Melayu?

Takut racist?

Pergi mampos dengan perkataan RACIST tu. UMNO memang parti RACIST kerana kami hanya bercakap mengenai kepentingan orang² MELAYU dan bukannya kami sibuk² untuk merosakkan hubungan antara kaum di negara ini.

Kami bercakap di kalangan kami berkenaan apa yang boleh dikecapi oleh bangsa kami. Kaum lain tidak perlu tahu dengan apa yang kami cakapkan kerana ianya adalah hak kami. Jika kaum lain nak bercakap RACIST mengenai kaum mereka, teruskan. Kami tidak kisah.

Sebab kami ni jenis tak amek port dengan apa yang diperdebatkan oleh kaum lain. Kami UMNO memperjuangkan hak² orang Melayu dan dalam masa yang mengambil berat mengenai nasib kaum² lain. Ini amalan kami dari selepas Merdeka lagi.

Itu bagusnya UMNO di mata rakyat Malaysia kerana menjaga kepentingan semua kaum tanpa mengambil sikap prejudis. Fikirlah sikit wahai Wee Ka Siong. Jangan jadi bodoh bila berbicara.

Soal pengundi, itu hak mereka. Siapa yang harus menjaga kebajikan orang Cina?

MCA dan GERAKAN saja. UMNO hanya boleh assist daripada belakang.

No comments:

Post a Comment

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...