Monday, April 28, 2014

@NajibRazak & #BarrackObama Mesyuarat Dalam Keadaan Mabuk? #1Malaysia #ObamaInMalaysia


Kadang-kadang untuk melafazkan satu perkataan BODOH kepada macai PR hanya memerlukan masa kurang dari 3 saat.

Merujuk saja gambar di atas, tentu sekali banyak macai yang beranggapan hidangan air yang berwarna ungu gelap itu adalah wine / arak.

Tetapi bagi macai UMNO & Barisan Nasional yang jauh lebih educated serta bijak menilai sesuatu perkara sepertibsaya dan sahabat-sahabat blogger pro kerajaan yang lain, tentunya kita tahu bahawa air tersebut bukanlah minuman yang memabukkan.

Rasionalnya :

1. Takkan dalam mesyuarat antara kedua-dua negara ini, air arak dihidangkan. Tak ker kalau Obama mabuk teruk, banyaklah benda-benda mengarut dia bebelkan dalam mesyuarat tersebut.

2. Sepanjang pengetahuan saya, wine / arak tidak diisi yang banyak dalam sesuatu bekas minuman. Kalau diminum dengan jumlah yang banyak nescaya seseorang itu akan mabuk kepayang sehingga lebih 3 4 jam. Confirm sidang akhbar selepas mesyuarat tersebut akan jadi haru biru bila 2 pemimpin negara mabuk teruk atas pentas.

Walaupun gambar tersebut hanya memaparkan Teka Dan Menang, air jenis apa yang dihidangkan tu. Tapi sebenarnya ia membawa maksud kononnya terdapat unsur-unsur tidak sihat dalam pertemuan tersebut.


P/s : apa maksud TF dalam gambar tersebut? Tun Faisal yang merupakan bekas Pengerusi Unit Media Baru (UMB) telah menafikan dakwaan kononnya beliau terlibat dalam gerak kerja 'black ops' gambar yang tertera huruf TF ni. Takkan lah bodoh sangat Tun Faisal nak bubuh singkatan nama beliau kat setiap gambar kerja jahat ni.

7 comments:

  1. jus anggur. obama sendiri tak pernah hidang wine/arak dalam mesyuarat di amerika. nak mabuk2, itu agenda luar tugas rasmi beb. najib, walaupun tak terlalu bijak, reti la juga nak jaga agama dia. agak2 la kalau nak fitnahpun. macai pakatan kemain seronok la jual temberang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju. Kalau dlm bahasa Inggerisnya sparkling kot. Orang kalau nak fitnah, dia sebutlah macam² supaya orang lain turut benci sama.

      Delete
  2. Bodoh macai PR nihhhhhh

    ReplyDelete
  3. Tangkap kamera man yg bocor gambar yg boleh dijadikn isu ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambar ni mungkin gambar umum saja tapi digembar-gemburkan jadi fitnah Pembangkang pula.

      Delete
  4. Obama nak makan roti canai STOPA! sedapnya!

    ReplyDelete
  5. Sarung mangkok Izzah pun boleh tahan juga.

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...