Thursday, August 21, 2014

Korang Pernah Tengok Orang Mencangkul Dengan Pistol Kat Pinggang? @PDRMsia @Zahid_Hamidi


Confirm amat jarang sekali bila melihat gelagat seorang anggota Polis Trafik yang mencangkul tanah lumpur di tepi jalan semata² untuk melancarkan pergerakan trafik di jalan raya.

Kejadian berlaku di Jalan Kinabalu berdekatan susur masuk Jalan Sultan Ismail, kL petang kelmarin. Konstable Sim Geok Heng dari Balai Polis Trafik Kuala Lumpur dikerahkan untuk mengawal lalu lintas di kawasan tersebut. 


Sampainya di lokasi, beliau melihat separuh daripada lorong kiri terhalang dengan air yang bertakung. Prihatin akan masalah tersebut, beliau mengambil inisiatif mencangkul tanah di tepi jalan tersebut bagi membuat laluan air.

Tahniah & terbaik !


P/s : takda ker blog Pembangkang nak up story ni?

5 comments:

  1. Nanti ada Cinababi DAP akan capture masuk tweeter atau FB lepas tu hina maki Polis mulia ni. Dan AG Patail lahanat tu pulak akan senyum kambing melihat situasi ini. Inilah MAlaysia zaman Najib laki Rosmah memerintah!!

    Worst ever!

    ReplyDelete
  2. aikk..buang masa aje polis ni buat baik..biarkan aje airnya bertakong disitu..mcm dh takde kerja lain..buat buat tunjuk banyak kerja...banyak lg jenayah yg nak kena tengok..kn? kn?kn admin?
    lagipun, buat sesuatu untuk keselesaan pengguna jalanraya mesti ikut peraturan kn admin?
    cangkul longkang tu kerja PBT, bukan kerja polis kan admin?
    yg menyebabkan air bertakong tu, kerja kontraktor tak ade otak, so tak payahlah layan sgt kn admin??
    buat kerja mest ikut peraturan..
    ni komen aku dari otak yg kau cakap ada kat kepala lutut.

    ReplyDelete
  3. No comment ... sebab anggota Polis ini keturunan CINA
    kalo MELAYU ... dah tentu berlori lori hinaan dari loyar PR

    ReplyDelete
  4. Salam Bro,sesungguhnya anggota ini mempunyai sikap yang terpuji kerana melakukan tugas yang sepatutnya dibuat oleh orang lain .Tahniah !

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...