Tuesday, August 12, 2014

PKR & DAPig Terkedu Kali Kedua Bila Exco Mereka Dipecat Kah Kah Kah @Khalid_Ibrahim @anwaribrahim


Semalam Menteri Besar Selangor memberi kata dua kepada barisan Exco negeri Selangor, sama ada bersama dengannya meneruskan kerja memimpin rakyat atau tinggalkan beliau (letak jawatan).

Tak sudah dengan kegusaran barisan Exco negeri membuat keputusan & memikirkan masa depan mereka tiba-tiba lewat petang ini Khalid Ibrahim mengambil tindakan memecat Exco negeri daripada PKR & DAPig.

Kui kui kui.


Keputusan diambil kerana mereka telah bersetuju dan menandatangani dokumen yang menghadkan bidang kuasa Menteri Besar Selangor dan menganggap Khalid hanyalah MB sementara sebelum peralihan kepimpinan negeri dalam masa terdekat ini.

Satu tindakan terbaik & smart daripada Khalid Ibrahim memecat mereka tanpa amran pekida amaran.

Lihat apa kata penyokong-penyokong PR mengenai tindakan Khalid ini kah kah kah.Meroyan-royan puak PR apabila secara samsengnya MB Selangor menggunakan kuasa yang ada pada beliau untuk memecat mereka yang busuk hati dan boleh diklasifikasikan sebagai tak guna.

Agaknya sekarang ni ramai yang terduduk dan termenung mengenang nasib parti pembohong rakyat ni. Mungkin Anwar juga terduduk melihat gelagat Khalid dengan selamba kodok tak endahkan desakan pemimpin PKR.

Lim Guan Eng pula nekad keluarkan kenyataan kepada PAS supaya jangan terbuai sama dengan ajakan Khalid Ibrahim untuk terus menerajui Selangor. So dalam erti kata lain, Guan Eng ajak PAS tinggalkan Khalid. Weihhh halo, orang yang tamak macam PAS je sanggup tak tinggalkan jawatan demi poket sendiri.


P/s : realitinya yang rakyat perlu ketahui adalah Khalid Ibrahim sudah bosan dengan karenah tak masuk akal dan kebiadapan DAPig cuba mencabuli Islam. Itulah juga salah satu sebab mengapa Anwar cuba masuk campur urusan pentadbiran kerajaan negeri terkaya ini.

Bukan 1..
Bukan 2..
Dan bukan 3..
Tapi 6 orang dipecatnya hahaa

3 comments:

  1. Diantara penasihat, punahsihat & punaisihat. Mana lebih bahaya?

    ReplyDelete
  2. Amran Pekida pun ada hahahahaa

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...