Thursday, November 6, 2014

'Mahkamah' Sarkas Bersidang Di Luar Istana Kehakiman, Putrajaya @PDRMsia


Slogan untuk kes Anwar kali ini ialah Rakyat Hakim Negara. Ia bertujuan untuk memberitahu kepada keseluruhan rakyat Malaysia bahawa mereka berhak menentukan arah tuju negara tetapi bukannya kerajaan sedia ada hari ini. Atau mungkin ia bertujuan memberitahu rakyat agar menghakimi kes yang dihadapi Anwar.

Tapi peduli apa saya dengan slogan tersebut. Apa yang pasti, memang banyak penyokong Anwar berada di luar mahkamah untuk menjadi hakim. Ini termasuklah juga dengan seorang mamak yang dianugerahkan Tuhan kreativiti untuk berkarya tetapi digunakan pada jalan yang salah.


Zunar melakonkan watak hakim di luar mahkamah hari ini. Seolah² dia sedang menghakimi sesuatu isu. Tetapi sedarkah kita tindakannya itu sebenarnya merupakan satu penghinaan terhadap mahkamah yang sedang bersidang.

Mungkin mereka boleh berkata ia sekadar lakonan saja dan tiada kena mengena dengan sesiapa di kamar mahkamah. Tetapi perbuatan retorik mereka ini sebenarnya ingin menunjukkan bahawa penghakiman terhadap Anwar sebenarnya dilangsungkan dengan cara seperti sarkas dan tidak serius.

So adakah tindakan lanjut yang boleh dikenakan terhadap badut² sarkas ini nanti atau pihak berkuasa hanya memandang sepi saja isu ini dan membiarkannya kerana buta undang² / peraturan.

Sama² la kita tunggu nanti.

Ini ada satu pengumuman, sesiapa ada kehilangan bapa. Sila cari di Putrajaya. Mungkin bapa anda sedang dipergunakan oleh Anwar.Kasihani bapa anda, kerana malang tak berbau kerana ia nya sakit jika dibalun dari belakang kah kah kah.

1 comment:

  1. Inikah cara orang melayu islam mengaibkan kehakiman negara?,SUNGGUH MENJIJIKKAN, LEBIH JIJIK DARI I WANT TO TOUCH A DOG.

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...