Tuesday, February 23, 2016

Rafizi Ramli Dah Tak Keruan Bila Diri Sendiri Tak Nak Ngaku Pernah Disaman


Netizen sebuah laman sosial Twitter telah berjaya memomokkan Setiausaha Agong PKR, Rafizi Ramli apabila Rafizi Ramli mengeluarkan kenyataan yang disebarkan melalui Whatsapp bahawa beliau tidak pernah kalah dalam mana-mana kes saman oleh pemimpin UMNO.
Hakikatnya, Rafizi Ramli ini memang jenis penipu besar. Tidak masuk akal langsung apabila beliau menuduh kononnya 'cyber troopers' UMNO yang kata dia bagi alasan bergurau bila memfitnah isteri Perdana Menteri, DS Rosmah Mansor. Sudah sah-sah media yang melaporkan ini adalah dari pro-pembangkang, The Malaysian Insider. 

Rafizi Ramli mengatakan beliau tidak pernah kalah mana-mana kes saman oleh pemimpin UMNO. Hakikatnya, Rafizi Ramli telah didapati bersalah di mahkamah dan dikenakan denda sebanyak RM1,800 kerana membuat fitnah ke atas pemimpin UMNO. Baca The Malay Online, di sini.

Hakikatnya juga, hayat hidup netizen ini di akaun Rafizi Ramli tidak akan lama. Beliau, seperti mana ribuan akaun yang lain akan di 'block' oleh Rafizi Ramli, yang kononnya tegas, tetapi dalam hati ada taman. Maklumlah memiliki sifat sotong. Dari dulu, kini dan selamanya, Rafizi Ramli tetap seorang pembohong. #RafiziBergurau

No comments:

Post a Comment

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...