Wednesday, August 10, 2016

Siapa Tiru Siapa? Logo Klinik Botox & Parti Madey Nyaris Sama


Parti baru yang diumumkan Muhyiddin semalam sememangnya menjadi bual mulut netizen terutamanya. Tapi masyarakat di luar tidak berminat nak bersembang mengenai kegilaan bekas pemimpin yang gilakan kuasa.

Carian di internet menemukan logo yang hampir serupa dan mirip seperti parti yang saya malas nak taip di sini sebab terlalu panjang.


Meh baca sat dua keberhasilan yang ditemui.

1. Pencarian di Facebook menemui satu 'kajian' yang dijalankan netizen berpendapat logo parti tersebut seperti Pasaraya Bersatu yang kini dikenali sebagai Pasaraya The Store.



2. Pencarian di Facebook juga mendapati menerusi posting Dr. Aznil Hisham berkongsi logo tersebut kemungkinan besar telah 'dicipta' oleh pelanggan klinik botox Nexus yang juga merupakan ahli parti tersebut haha.


Persoalan yang paling mudah saya nak lontarkan adalah siapa tiru siapa ni? Adakah klinik Nexus tiru parti Madey atau si Graphic Designer malas nak buat logo lain?

Lu pikiaq nak sendiri.

5 comments:

  1. Twkpe..lu kutuk lah..
    Unno je perfect....pasal logo lu nak wat issue..

    Kkta tgk pru nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la.... Dia sangka UMNO tu sempurna sangat. Sekarang nie UMNO umpama reban ayam ... tinggal tunggu masa kena ngam oleh serigala ja.

      Delete
    2. 30thn dh aku dgr ugutan macai pembngkang "tunggu pru".. mcm haram.. rakyat xbongok nk bg undi pd parti2 bahlol pakatan org expired gila kuasa..

      Delete
  2. Madey tu kakak kau punyer laki ka??

    Blogger SIAL tak tau nak hormat orang!!

    Kalau makan dedak pon makan lah tapi tak payah nak biadap macam MAK BAPAK tak ajar!!

    Inilah tabiat anjing si Lanun Bugis Nyut... Nyut....

    ReplyDelete
  3. Tapi yang best nyer kita dapat lihat kuasa CASH is KING kat cni...betapa projibo sanggup menjual maruah untuk duit...puihhh

    ReplyDelete

komen² anda akan dipublish setelah disahkan..

terima kasih daun keladi..
esok² sudi la komen lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...